28 Ιουλ 2015

Ο Γιώργος Αυτιάς παρουσιάζει τηλεπαιχνίδι στην Κύπρο!

Του Διονύση Θανάσουλα - εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 Νέα καριέρα φαίνεται να ξεκινά ο Γιώργος Αυτιάς, αυτή τη φορά εκτός συνόρων. Σε
μια εποχή που η ελληνική τηλεόραση περνάει κρίση, το κυπριακό κανάλι Extra δεν κάνει απλώς τη διαφορά, αλλά μεταφέρει το τηλεοπτικό κοινό της Μεγαλονήσου... σε άλλη διάσταση, με πρωταγωνιστή τον έμπειρο Ελληνα δημοσιογράφο και υποδύεται τον ρόλο του κονφερασιέ.
Έτσι, ο Γιώργος Αυτιάς αναλαμβάνει ρόλο παρουσιαστή στο τηλεπαιχνίδι «Bingo», μαζί με τη Μαρία Μόργκαν-Νικολάου, η οποία μόνο τυχαία ξανθιά με τρέσες δεν είναι. Για την ακρίβεια, όπως έχει δηλώσει στη μία και μοναδική συνέντευξή της, είναι δημοσιογράφος-παρουσιάστρια-ηθοποιός-χορεύτρια-επιχειρηματίας, κάτι σαν τηλεοπτικό πολυμίξερ δηλαδή. Μόνο οι πομφόλυγες λείπουν, που θα έδιναν μια άλλη εσάνς στο στούντιο, αν οι Κύπριοι συνάδελφοι είχαν το ειδικό μηχάνημα που τις εκτοξεύει.
Ο Γιώργος Αυτιάς, από τη μεριά του, προσπαθεί πραγματικά να προσαρμοστεί στον ρόλο του παρουσιαστή που μοιράζει λεφτά σε τυχερούς, χωρίς να κατανοεί πάντα την κυπριακή εκφορά της Μαρίας Μόργκαν-Νικολάου.
Η συχνότητα του Extra, λοιπόν, επανέφερε το ιστορικό «Bingo», φτιάχνοντας ένα «κοκτέιλ» προσώπων που, αν ήταν σε ποτήρι, θα θύμιζε το Μπλάντι Μαίρη! Αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια στον παραγωγό που σκέφτηκε να κάνει αυτή την πρόταση σε έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του απλού κόσμου τα τελευταία 20 χρόνια. Εναν άνθρωπο που κάθε Σαββατοκύριακο μας καλημερίζει από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, παρέα με τη Μάγδα Τσέγκου και τον... Γιώργο Ρωμανιά.
Η φιλανθρωπική πρόθεση της παραγωγής και ο συνδυασμός των παρουσιαστών δημιουργούν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το τηλεοπτικό κοινό της Κύπρου φαίνεται ότι μαγνητίζει περισσότερο η ωραία Μαρία με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, οι εμφανίσεις της οποίας με μίνιμαλ σορτς, σεταρισμένα σε χρώμα με σανδάλια που αναδεικνύουν το χυμώδες σώμα της, απογειώνουν τη λίμπιντο των τηλεθεατών.
 Τα μαλλιά της, δε, στο χρώμα που λατρεύει ο φακός, ξανθά, με αρκετή υποψία μαύρης ρίζας και τρέσες, είναι σε πλήρη αρμονία με τον σκοπό των παραγωγών, που θέλουν μια δροσερή, κεφάτη παρουσία να πλαισιώνεται από έναν έμπειρο, βετεράνο παρουσιαστή.
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ. Φυσικά, η συμβολή του Γιώργου Αυτιά στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα για την εκπομπή είναι καθοριστική, καθώς η αγάπη που τρέφει το κοινό για αυτόν, όπως φαίνεται από τις θηριώδεις τηλεθεάσεις των εκπομπών του, ήταν και είναι το στοιχείο εκείνο που κινητοποιεί τους fans του, οι οποίοι τον βλέπουν να σπεύδει να βοηθήσει πολυμελείς οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα.
Βέβαια, η εκπομπή, εκτός από τα παιχνίδια με τα μπαλάκια, φιλοξενεί και διάσημους καλλιτέχνες. Τελευταία είδαμε την υπέροχη Αντζελα Δημητρίου να ερμηνεύει τα μεγάλα σουξέ της, όπως το «Κάνω comeback». Τη στιγμή, μάλιστα, που η «Λαίδη» μπήκε στο πλατό, η Μαρία Μόργκαν-Νικολάου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της, αφού η Αντζελα αποτελεί το απόλυτο είδωλο για κάθε νέο κορίτσι που θέλει να καθιερωθεί σε έναν χώρο αδυσώπητο, ο οποίος απαιτεί, εκτός από σκληρή δουλειά, και καλή εξωτερική εμφάνιση.
Οι πληροφορίες θέλουν η συγκεκριμένη παραγωγή, μετά τη θερμή υποδοχή που είχε από το τηλεοπτικό κοινό, να έχει κάνει γυρίσματα μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται να αξιοποιηθεί ο Γιώργος Αυτιάς ακόμη περισσότερο.
Οι Κύπριοι αποδεικνύουν περίτρανα ότι, στην εποχή της κρίσης, πιο πολλή σημασία από τα σκηνικά, τον φωτισμό και την ποιότητα παραγωγής έχει η φαντασία στο «πάντρεμα» ανθρώπων που η εικόνα τους μαζί τουλάχιστον ξαφνιάζει.
Ωστόσο, σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να επισημάνουμε το πόσο διακριτικά φέρεται ο Γιώργος Αυτιάς στη Μαρία Μόργκαν-Νικολάου, καθώς φεύγει από το πλάνο για να της δώσει τη δυνατότητα να έχει μεγαλύτερη έκθεση στο κοινό, που έλκεται από αισθησιακές γυναικείες παρουσίες. Δίπλα στη Μαρία Μόργκαν-Νικολάου υπάρχουν, φυσικά, και κάποιες άλλες όμορφες κυρίες -περισσότερο σε ρόλο διακοσμητικής γλάστρας.
 
Μεταναστεύουν Ελληνες ηθοποιοί και παρουσιαστές
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που Έλληνας παρουσιαστής μεταναστεύει στην Κύπρο για να εργαστεί. Τα τελευταία χρόνια δεκάδες εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας έχουν ακολουθήσει αυτό τον δρόμο.
Όπως, για παράδειγμα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος και ο Τάσος Θεοδώρου, αλλά και οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Μάνος Παπαγιάννης, Χρήστος Λούλης, Παναγιώτα Βλαντή, Φίλιππος Σοφιανός, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Στράτος Τζώρτζογλου, Ναταλία Δραγούμη, Γιάννης Βόγλης, Παναγιώτης Μπουγιούρης και Κάτια Νικολαΐδου (φωτ.), οι οποίοι συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια σε τηλεοπτικά σίριαλ της Μεγαλονήσου.
Επίσης, στην κυπριακή τηλεόραση πρωταγωνίστησαν οι Θανάσης Ευθυμιάδης, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Λεκάκη, Πέτρος Σεργάκης, Τόνυ Δημητρίου, Μέμος Μπεγνής, Τάσος Χαλκιάς και Δημήτρης Βλάχος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη