23 Ιουλ 2015

Κατρούγκαλε, χαλάρωσε τα φυσεκλίκια…

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Σύντροφε Κατρούγκαλε, άλλο ο αντάρτης κι άλλο ο
δανειολήπτης. Άλλη η καπνιά της πυρίτιδας που μαυρίζει το πρόσωπο του Ελασίτη, που παραδίδει ηττημένος τα όπλα του κι άλλο το αντηλιακό με άρωμα καρύδα του συριζαίου που πήγε για κολύμπι στο Yabanaki. Κι αυτό στη Βάρκιζα είναι. Μνημόνιο φαρδύ, πλατύ φέρατε, χωρίς χωριστική ανταρσία κι οδοφράγματα. Ούτε καν ιδρώσατε, διότι οι αίθουσες στις συνόδους κορυφής και στα Eurogroup είναι κλιματιζόμενες κι οι μπουφέδες πλούσιοι. Χωρίς μπομπότα κι εγγλέζικο κορν μπιφ κονσέρβα. Το μόνο κοινό με τα Δεκεμβριανά και την Βάρκιζα είναι πως υπάρχει και τώρα όμηρος. Ένας και μόνον. Ολόκληρος ο λαός. Δεν τον παραδώσατε στον Λιόλιο και στον Μακαρώνα στην ΟΥΛΕΝ, ούτε τον στείλατε πορεία θανάτου. Απλά φορτώσατε μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια στις πλάτες των γνωστών υποζυγίων, ζημιά προϊόν της μη διαπραγμάτευσης, της θεωρίας καψοκαλύβικων παιγνίων του ψωνισμένου Γιάνη. Ένας ολόκληρος λαός όμηρος της ανικανότητας, του τυχοδιωκτισμού και της αβελτηρίας σας.

Κι η εξουσία δεν είναι «όπλο» της αριστεράς, όπως είπες, ούτε της δεξιάς. Κανενός. Είναι εντολή από τον λαό κατόπιν εκλογών, με ημερομηνία λήξης, για την διαχείριση του κράτους υπέρ των εθνικών συμφερόντων, στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων. Κι αν την βλέπετε σαν όπλο, αυτό το όπλο το στρέψατε ενάντια σε όλους τους Έλληνες, ενάντια στην όλη Πατρίδα.

Κομπάζετε πως μας σώσατε από την χρεωκοπία, στην οποία εσείς μας οδηγήσατε στο παρά ένα κι από το Grexit, το οποίο επίσης ετοιμάζατε ως «εναλλακτική».

Κι ύστερα τρομάξατε από το μέγεθος της ζημιάς που ήδη κάνατε στην οικονομία και από την καταστροφική θύελλα που θα έφερνε η «εναλλακτική» σας, αυτήν που περίμενε το λόμπυ της δραχμής και οι γύπες των αγορών, για να αγοράσουν τζάμπα την χώρα μετά την ανατίναξη του κράτους. Είδατε στο βάθος του ορίζοντα τον προσωπικό σας εφιάλτη, «γουνάκια», χωροφύλακες, βραχιόλια και προαυλισμό στον Κορυδαλλό. Δεν μπορεί να μην σας τα είπε ο Σαγιάς. Γράμματα γνωρίζει.

Κι έτσι κάνατε διπλό loop. Αεροπλανικό. Ξεφτιλίζοντας όλες τις ντουντούκες στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Κατάπιατε όλες τις λοιδορίες σας προς κάθε πολιτικό αντίπαλο. Και το Μνημόνιο ξανάγινε Μνημόνιο, χωρίς γλωσσικές περικοκλάδες κι οι Θεσμοί έγινε πάλι Τρόϊκα.

Μας καταντήσατε να μας λυπούνται, να μιλούν για ανθρωπιστική βοήθεια, να μας κογιονάρουν Αλβανοί, Βούλγαροι και Μαλτέζοι.

Εσείς παίξατε το παιχνίδι του Σόϊμπλε, που μας έδινε και χαρτζηλίκι 50 δις, για να του αδειάσουμε την γωνιά. Βρίσατε όλη την αντιπολίτευση, όποιον ψήφισε ή υποστήριξε άλλη άποψη, βρίσατε και απλούς ανθρώπους, τους συκοφαντήσατε, γιατί έβλεπαν και πριν το δημοψήφισμα, αυτό που εσείς ανακαλύψατε μετά, μαζί με τον γκροτέσκο συνεταίρο σας, που παίζει με ζωντανά στρατιωτάκια, όσο σας φυλάει τσίλιες, οπαδός κι αυτός του Groucho Marx: «Αυτές είναι οι αρχές μου κι αν δεν σας αρέσουν, έχω κι άλλες».

Δεν μας ενδιαφέρουν τα ιστορικά σας συμπλέγματα. Δεν μας ενδιαφέρει η μαϊμού «δικαίωση» της πιο άθλιας, αιματοβαμμένης και διχαστικής περιόδου της αριστεράς.

Ως τώρα απολαμβάνετε στήριξη κι ανοχή, που βασίζεται στο θυμικό, με το οποίο παίξατε. Στο τέλος όμως μετράνε τα αποτελέσματα, πάντα στο ταμπλό της Ιστορίας μετράνε τα αποτελέσματα. Οι προθέσεις, οι κορώνες και οι ηρωϊκές πομφόλυγες χάνονται σαν πρωϊνή πάχνη.

Τώρα αρχίζουμε όλοι να γευόμαστε στην τσέπη μας τις πρακτικές συνέπειες της συμφωνίας. Μοιραία λοιπόν θα αρχίσουν οι συγκρίσεις των εφαρμοσμένων πολιτικών σας με τις υποσχέσεις σας.

Πήγατε, τάχα, με τις μπότες του Βελουχιώτη και γυρίσατε με γερμανικό πέδιλο κι άσπρη κάλτσα. Τόσο απλό είναι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη