17 Ιουλ 2015

EKTOΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ . ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ . ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΣΙΑΣ .

Τελευταίες εξελίξεις στη φωτιά στον Υμηττό

17:14 Β. Κρητικός, αντιδήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού: «Καλύτερα τα πράγματα, αντιμετωπίζουμε μικροεστίες, δεν υπάρχει απειλή σε σπίτια σε όλη τη γραμμή των οικισμών -  Το εκκλησάκι, το πέτρινο θέατρο και μεγάλα μέρη του αλσυλλίου έχουν σωθεί στο δήμο. Δεν είναι ώρα για την καταγραφή των ζημιών, είναι ώρα για την προστασία των ζωών, όσων επιχειρούν και των κατοίκων».
17:10 Η φωτιά «καβάλησε» τον Υμηττό και πέρασε προς τη Βάρη
17:09 Επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής για τις φωτιές
16:57 Πληροφορίες ότι οι φλόγες έφθασαν στην Αιξωνή Γλυφάδας
16:20 Κάτοικοι τις περιοχής αναφέρουν πως οι φλόγες κατευθύνονται προς την Άνω Γλυφάδα
16:03 Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον Καρέα Αττικής, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί από τη φωτιά στον Υμηττό. Τα 28 παιδιά και το προσωπικό του σπιτιού είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε άλλο σπίτι του εθελοντικού οργανισμού, στο Περιστέρι. «Έπρεπε να εκκενώσουμε το σπίτι, λόγω του καπνού που υπήρχε. Επίσης, τα παιδιά αυτά έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους και γι' αυτό η διαχείριση του φόβου είναι εξαιρετικά απαιτητική», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, οι κινητές μονάδες και η ομάδα διάσωσης του οργανισμού παραμένουν στην περιοχή, σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν.
15:33 Σε απόγνωση οι κάτοικοι, με κουβάδες και πυροσβεστήρες προσπαθούσαν να σώσουν την περιουσία τους, άλλοι εγκατέλειπαν τα σπίτια τους.
15:32 Και ενώ η ένταση των ανέμων έπεσε και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης προσπάθησαν να περιορίσουν τις φλόγες, η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε σε κατοικημένη περιοχή της Αργυρούπολης.
Οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν μερικές χελώνες που γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη