27 Ιουλ 2015

«ΓΑΛΑΖΙΟΙ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ «Έλα να μας πεις στη Βουλή αν ήξερες το Plan B τουΓιάνη»

Αν ήταν σε γνώση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για μετάβαση
σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων ρωτούν τον Πρωθυπουργό 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή στην οποία ζητούν απόδοση και τυχόν ποινικών ευθυνών.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι οι ενέργειες που αποδίδονται στον πρώην Υπουργό Οικονομικών σε σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά τυχόν και ποινικών ευθυνών. Για το λόγο αυτό καλούν τον Πρωθυπουργό να δώσει  θεσμική απάντηση για το κατά πόσο γνώριζε τις λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου, αν τελούσε υπό την έγκριση του, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Γιάννης Κεφαλογιάννης, Σάββας Αναστασιάδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Αντωνιάδης, Μαρία Αντωνίου, Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Αθανάσιος Δαβάκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής του Αχ, Ανδρέας Κατσανιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη,  Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Κυριαζίδης,  Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Οικονόμου,  Νίκος Παναγιωτόπουλος,  Κώστας Σκρέκας, Κώστας Τζαβάρας,  Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του το κόμμα κάνει λόγο για σιγή ιχθύος που τηρούν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος και τους καλεί να δώσουν «πειστικές και υπεύθυνες εξηγήσεις, να απομακρύνουν άμεσα τα «σταγονίδια της δραχμής» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
«Προκειμένου να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση και να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός αν τελικά υπήρχε Plan B για Grexit, ποιος έδωσε την εντολή και πότε, ποιος ανέλαβε να το εκπονήσει, ποιος το παρακολουθούσε και ποιος είχε χρεωθεί την τεχνική υποστήριξη του σχεδίου αυτού, η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει άμεσα όλα τα πρόσφορα κοινοβουλευτικά μέσα» αναφέρεται.
Σε πρώτη φάση, εκτός από την επίκαιρη ερώτηση η Ν.Δ. θα καταθέσει άμεσα αίτημα για κατά προτεραιότητα εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, στην πρώτη συνεδρίαση της υφιστάμενης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Επίσης η Νέα Δημοκρατία, «με τον ίδιο ερευνητικό στόχο, προτίθεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη