5 Αυγ 2015

ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

Απούσα απ΄ όλα τα σημεία πώλησης της Βόρειας Ελλάδας παραμένει εδώ και 48 ώρες η ημερήσια εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», που ελέγχεται από την οικογένεια του βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.
 
Κατά παράδοξο τρόπο, το γεγονός αυτό προκαλεί, όπως φαίνεται, ικανοποίηση στην εργοδοσία της εκδότριας εταιρίας, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Φώτης Μπόμπολας.
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Μακεδονίας και της Θράκης έχει αναστείλει την έκδοσή της από το απόγευμα της Δευτέρας 4 Αυγούστου μετά την επίσχεση εργασίας που άσκησαν δέκα (10) εργαζόμενοι με νευραλγικές θέσεις στη διαδικασία παραγωγής. Σελιδοποιοί, τεχνικοί Τύπου και υπάλληλοι μικρών αγγελιών διέκοψαν την παροχή των υπηρεσιών τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Στους εν λόγω εργαζόμενους, αλλά και στο σύνολο του προσωπικού η εργοδοσία της εταιρίας οφείλει μισθούς 6,5 μηνών, ενώ αρνείται να αναλάβει δεσμεύσεις για την έγκαιρη αποπληρωμή τους.
Σε επίσχεση εργασίας
Σε επίσχεση εργασίας έχουν ήδη κατέλθει από τα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου άλλοι δέκα (10) εργαζόμενοι, κυρίως δημοσιογράφοι, αρνούμενοι να παράσχουν την εργασία τους, δίχως να αμείβονται. Δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει και έχουν λάβει τη θερινή άδειά τους, μέχρι ότου αποσαφηνιστεί εάν και πότε θα εισπράξουν τις αποδοχές τους.
Σε αναστολή έκδοσης οδεύει, όπως όλα δείχνουν, και ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», αρχής γενομένης από τις 9 Αυγούστου, καθώς για την προετοιμασία του δεν επαρκούν πλέον οι διαθέσιμες ειδικότητες των εργαζομένων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη