2 Αυγ 2015

ΣΟΚ από τα τραγικά στοιχεία για την ανεργία (που έρχεται)!

Τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι η ανεργία στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 μειώθηκε αλλά έρευνα αποδεικνύει ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2015 άρχισαν να βαράνε κανόνια και κόσμος να χάνει τη δουλειά από τα πειράματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., η ανεργία το τελευταίο έτος περιορίστηκε, με συνέπεια το Δ΄ Τρίμηνο του 2014 ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε σε 1.245.864 άτομα, μειωμένος κατά 6,8% σε ετήσια βάση. Ωστόσο συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο ήταν ελάχιστα αυξημένος.

Το πανηγύρι άρχισε όμως όταν έγιναν εκλογές και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ άρχισε τα πειράματα με την οικονομία και τις επιχειρήσεις. 

Το Α’ Τρίμηνο του 2015 το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (29%) παρατηρείται στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ακολουθούν τα Ιόνια νησιά με 28,9%. Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά εντοπίζονται στο Βόρειο Αιγαίο (20,2%) και την Πελοπόννησο (23,9%) την ίδια περίοδο.

Συμπερασματικά, το κόστος της οικονομικής ύφεσης σε όρους θέσεων απασχόλησης ήταν κολοσσιαίο, με συνέπεια η Αγορά Εργασίας να έχει επηρεαστεί δραματικά, η δε αποκλιμάκωση της ανεργίας να καθίσταται μια πολύ αργή και επίπονη διαδικασία, που θα απαιτήσει τεράστιες προσπάθειες.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη