31 Αυγ 2015

ΘΕΟΣ Ο ΒΑΡΤΖΟ - ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΓΑΡ - ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

THE CHARACTER ISSUE
Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα κόμμα , που τον έλεγαν  ΣΥΡΙΖΑ .
Ήταν μικρό και αγνό , προερχόταν από την μετάλλαξη  ενός  «Συνασπισμού» , κατ’ ουσίαν βέβαια του
παλιού  ΚΚΕ εσωτερικού και είχε και μία ιδιαίτερη σχέση , ιδεολογική και αγνή μεν , αλλά την είχε , με  αριστερίστικα αναρχοαυτόνομα  «γκρουπούσκουλα». Επειδή , ως γνωστόν , στην Αριστερά εν γένει είναι πολύ δύσκολο , να φτιάξεις κάτι συγκεκριμένο και πρακτικό , με σκοπό την υπέρβαση των όποιων εσωτερικών ιδεολογικών τους διαφορών κατέληξαν  στη λύση της επίσημης  αναγνώρισης  διαφόρων συνιστωσών , όπως η Προεδρική , η Αριστερή πλατφόρμα , η τάση των «53» , η Κουμμουνιστική , η διεθνιστική κ.ά.
Στην αρχή κανένας δεν τους έδινε σημασία . Όταν όμως ο προτελευταίος αρχηγός επέλεξε για διάδοχο του έναν νεαρό , δυναμικό παλιό  ΚΝίτη ,επικοινωνιακό , τον Αλέξη Τσίπρα , ο κόσμος άρχισε,  να δείχνει κάποιο ενδιαφέρον . Το ενδιαφέρον αυτό φούντωσε και έγινε χείμαρρος , που παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του(κυρίως βέβαια το παλιό ΠΑΣΟΚ) , όταν ο κόσμος θέλησε, να τιμωρήσει τα παλιά κόμματα,  για  όλα τα δεινά  , που έφεραν στη χώρα . Έτσι ο Αλέξης έγινε πρωθυπουργός υποσχόμενος τα πάντα σε όλους . Η συνέχεια είναι γνωστή . Ο κ. Τσίπρας ξαναχρεοκόπησε τη χώρα , έκλεισε τις τράπεζες και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο  , το και – δεδομένων  των συνθηκών -επαχθέστερο όλων .
Υπάρχουν τώρα ορισμένοι,  που πιστεύουν,  ότι αυτό το κόμμα , τώρα που του φύγαν όλες οι συνιστώσες πλην της Προεδρικής ,  είναι δυνατόν να μεταλλαχθεί σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό οργανισμό . Μπορεί , ιδίως αν πιστεύει κανείς σε θαύματα .
Είναι κι άλλοι όμως,  που χωρίς να πιστεύουν , ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν , αρκούνται στον ισχυρισμό , ότι το κόμμα δεν έχει σημασία , σημασία έχει το πρόσωπο του Αρχηγού  και μόνο.


Πραγματικά αυτή είναι μία άποψη , που σε μεγάλο βαθμό καθορίζει την εκλογική συμπεριφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες , όπου οι ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων είναι εν πολλοίς αμελητέες  και η ισχύς τους μικρά . Ακόμη , αλλά και ιδίως , αν δεχτούμε, ότι και εδώ είναι έτσι , είμαστε υποχρεωμένοι , να εξετάσουμε ενδελεχώς και επισταμένως , όπως και στην Αμερική , το περίφημον «θέμα του χαρακτήρος». Αν ο Αρχηγός δηλαδή , ιδίως επειδή  δεν δεσμεύεται από ιδεολογίες και κόμματα ,  έχει τα  ποιοτικά χαρακτηριστικά , που επιτρέπουν εμπιστοσύνη .
Όποιοι πιστεύουν ,  ότι ο χαρακτήρ του κ. Τσίπρα , όπως απεκαλύφθη τους τελευταίους οχτώ μήνες , είναι άξιος εμπιστοσύνης , ας τον ψηφίσουν .  



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη