11 Αυγ 2015

Η απάντηση-εκβιασμός της Εθνικής Τράπεζας : ΑΡΝΕΙΤΑΙ να αντικαταστήσει την "ανέπαφη"(contactless) κάρτα με άλλη. Κάλεσμα μαζικού αγώνα.

Πριν λίγες μέρες κάναμε μια μεγάλη αποκάλυψη.
Προβάλαμε (δείτε εδώ), μέσα από βίντεο και επίσημες ανακοινώσεις, τους κινδύνους στις νέες "ανέπαφες" κάρτες (contactless) των τραπεζών. Παρουσιάσαμε Ελληνικές Τράπεζες που τις διαθέτουν (για να ακριβολογούμε: που υποχρεώνουν τους πελάτες τους να τις παραλάβουν).
Δημοσιεύσαμε ακόμη 2 πρώτες επιστολές διαμαρτυρίας μελών της ομάδας μας (προς 2 τράπεζες).



Επιτέλους απάντησαν!
Πέρασαν πάνω από 10 εργάσιμες ημέρες(!) χωρίς να έχουμε λάβει ΚΑΜΙΑ προφορική ή γραπτή απάντηση.  Έτσι αναγκαστήκαμε να επικοινωνήσαμε εκ νέου με την Εθνική Τράπεζα (στις 7/8/2015), αυτή τη φορά μέσω email. Τελικά  μας ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ χθες 10/8/2015, (λάβαμε απάντηση μέσω email) ότι :
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την αντικατάσταση της επισφαλούς -κατά την άποψη μας- "ανέπαφης" κάρτας με την γνωστή κάρτα που είχαμε μέχρι σήμερα (contacted).
Συνεπώς οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας, θα πάρουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την νέα "ανέπαφη" κάρτα. Αλλιώς θα μείνουν χωρίς κάρτα! "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν"!
Δείτε πως κλείνει το email που λάβαμε:

"Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σας ενημερώνουμε πως δεν είναι εφικτή η αντικατάσταση της "ανέπαφης" κάρτας με άλλη επαφής (contacted)."


Ο "εκβιασμός" :
Ο εκβιασμός (που μας έθεσε εξ αρχής προφορικά στις 23/7/2015) η υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας-στο κατάστημα Νεάπολης Θεσσαλονίκης : "θα ακυρώσω την νέα "ανέπαφη" κάρτα αλλά μόλις λήξει η παλιά κάρτα, θα είστε πλέον χωρίς κάρτα" (υπόψη, η παλιά κάρτα του πελάτη τυπικά έληγε τον μήνα 7/2015), μας κοινοποιήθηκε τώρα και ως επίσημη απάντηση της Τράπεζας.
Με ημερήσιο όριο συναλλαγών 60 ευρώ και χωρίς δυνατότητα αγορών σε καταστήματα ή ανάληψης μέσω ΑΤΜ (αφού δεν θα ισχύει πλέον η παλιά κάρτα), αν τολμάτε μην ενεργοποιείτε την νέα (ανέπαφη) κάρτα!
Έχετε τον χρόνο να στήνεστε καθημερινά στις ουρές για να περιμένετε στο γκισέ, μόνον στις ώρες που λειτουργεί η τράπεζα; Πάντως εμείς αυτό το αντιλαμβανόμαστε ως ξεκάθαρο εκβιασμό.
Και φυσικά λόγω των capital controls, δεν μπορεί ο πελάτης να ανοίξει λογαριασμό σε άλλη τράπεζα για να μεταφέρει εκεί τα χρήματα του  (ευτυχώς υπάρχουν ακόμη τράπεζες που δεν επιβάλουν υποχρεωτικά την "ανέπαφη" κάρτα). Έτσι δεσμεύουν τα χρήματα σας στην τράπεζα τους και ...  αν έχετε άφθονο χρόνο για να στήνεστε στα γκισέ, και αν έχετε και λογαριασμό και σε άλλη τράπεζα, μόνον τότε μπορείτε να πηγαίνετε να παίρνετε λίγα λίγα τα χρήματα σας.. για να τα μεταφέρετε "φασούλι-φασούλι", στην άλλη τράπεζα. Πόλεμος νεύρων για να αναγκαστείτε να πάρετε την νέα κάρτα!


Φυσικά δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μοιρολατρικά την νέα ηλεκτρονική "επιβολή" στη ζωή μας. Πολύ περισσότερο όταν μας ανακοινώνεται ως απόφαση που θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα.


Ευχαριστίες :
Εκφράζουμε κατ' αρχήν τις ευχαριστίες μας σε δεκάδες ιστολόγια που πρόβαλαν την αποκάλυψη μας (makpressgreeknationolympia,  prezzatv,  παπατζήδεςnewserΛόγιος Ερμής,  crete-newsthesecretrealtruthanti-aisthitikamaninamag, kastamonitistop10newsksenixtia1,axortagosaliartio, είναι μερικά από αυτά).


Παράπονα και πικρές αλήθειες .. :
εκφράζουμε όμως και την λύπη μας που 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη