1 Σεπ 2015

«Δεν έχει σημασία πόσο γελοίος είσαι, αρκεί να σε έχει επιλέξει το μιντιακό σύστημα»

Το έγραψε κάποιος στο ίντερνετ αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και θα μπορούσε να είναι το μήνυμα των εκλογών.
«Δεν έχει σημασία πόσο γελοίος είσαι, αρκεί να σε έχει επιλέξει το μιντιακό σύστημα».
Αυτό ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα πλην ελαχίστων
εξαιρέσεων, όμως, πιο έντονο είναι σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο. Ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε ανίκανους, σε γελοίους ή να πάρει την ψήφο του και να πάει σε άλλη παραλία.
Ειρωνεία. Στις 20 Σεπτεμβρίου γιορτάζει ο Ευστάθιος που σημαίνει ο ακλόνητος, ο σταθερός. Άραγε πόσο σταθερό είναι το σημερινό πολιτικό σύστημα; Πόσο σταθεροί είναι οι Έλληνες πολίτες; Πόσο σταθερή θα είναι η χώρα την επόμενη των εκλογών με τους υποψηφίους που έχουμε; Με τους σωτήρες που όλοι μαζί δεν μπορούν ούτε ένα περίπτερο να σώσουν πόσο μάλλον μια χρεοκοπημένη χώρα;
Όμως, μπορεί να είναι θεωρία συνωμοσίας, ωστόσο, το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού προσωπικού, δεν είναι μόνο επιλογή του μιντιακού συστήματος αλλά κυρίως των ξένων. Αυτούς ακριβώς θέλουν οι δανειστές. Ανθρωπάκια που θα μπορούν να ποδηγετηθούν ευκολότερα και θα μπορούν να πέσουν χωρίς να… ανοίξει μύτη όταν το επιλέξουν οι ξένοι.
Για σκεφτείτε άραγε ο Τσίπρας, πώς έφτασε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Πώς κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνει πρωθυπουργός; Θυμάστε τη στάση των μίντια στα χρόνια που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσαν; Ο Τσίπρας σιγά – σιγά επελέγη και αναρριχήθηκε με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης. Ο Αλέξης των καταλήψεων έγινε η ελπίδα της Αριστεράς πανευρωπαϊκώς. Τέτοιο… ξεσκόνισμα σε πολιτικό είχε να γίνει από την εποχή του Παπανδρέου. Ο Γιωργάκης μέσα σε λίγα χρόνια έγινε Γιώργος και το παιδί του Ανδρέα ένας μεγάλος ηγέτης με εναλλακτικές ιδέες.
Ανάξιους και ασήμαντους έφτιαξε κι άλλους το μιντιακό σύστημα. Δείτε π.χ. στη Νέα Δημοκρατία ποιοι θέλουν να κάνουν κουμάντο; Δείτε ποιοι επέστρεψαν και έχουν λόγο; Δείτε και στον ΣΥΡΙΖΑ ή στους Ανεξάρτητους Έλληνες ποιοι φτιάχτηκαν από τα μίντια. Θυμηθείτε βουλευτές άθλιους, γελοίους, κόλακες του Τσίπρα ή του Καμμένου να γίνονται μέχρι και υπουργοί. Δείτε τέλος ποιοι διεκδικούν την ψήφο μας. Οι Ποταμίτες που ονειρεύονται υπουργικούς θώκους και εξουσίες και ο Βασίλης Λεβέντης. Αν είναι δυνατόν, τα μίντια να επιλέγουν να αποθεώσουν όλους αυτούς τους μέτριους και να τους σπρώξουν στη Βουλή να αποφασίζουν για το μέλλον μας.
Ναι λοιπόν. Το μιντιακό – επιχειρηματικό σύστημα προωθεί τους «λίγους», απαξιώνει το πολιτικό σύστημα, εξυψώνει κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή ή οι Λεβέντηδες και οι Τελείες ή ακόμη και οι Λαφαζάνηδες. Τους θέλει όλους αυτούς ρυθμιστές των μετεκλογικών εξελίξεων. Θέλει να μην υπάρχουν σταθεροί πόλοι στη Βουλή και κόμματα που θα έχουν ικανό πολιτικό λόγο και κυρίως εθνική στρατηγική, ιδέες για το καλό της πατρίδας.
Όλοι τους καμώνονται πως υπηρετούν το εθνικό συμφέρον αλλά ουσιαστικά είναι πιόνια των μίντια και των ξένων. Γι’ αυτό και είναι ενοχλητικό να βλέπεις να μακιγιάρουν ξανά τον Τσίπρα. Να τον παρουσιάζουν ως τον μόνο που μπορεί να μας βγάλει από το μνημόνιο που ο ίδιος μας έβαλε. Να τον ντύνουν με τον μανδύα του καλού, έντιμου, άφθαρτου νέου που πολεμήθηκε όσο κανένας αλλά άντεξε. Διαβάστε σε διάφορα άρθρα πώς παρουσιάζεται ο Αλέξης. Ως ο άνθρωπος που θα μας φέρει ξανά το χαμόγελο στα χείλη.
Έλεος. Τα μίντια δεν είναι όπως παλιά. Δεν υπάρχουν μόνο τα συστημικά μέσα, οι στημένες τηλεοράσεις, οι ελεγχόμενες εφημερίδες που γράφουν κατά το δοκούν.
Υπάρχουν τα sites και τα blogs που είναι πιο ελεύθερα. Υπάρχουν τα social media που ο καθένας μπορεί να κάνει κριτική χωρίς να φοβάται.
Επιλέξτε τους υποψηφίους όχι με το τι σας πασάρουν ως… mainstream ή ως κάτι το εξωτικό όπως ο Λεβέντης ή ο Γκλέτσος ή ο Μιχαλολιάκος. Σκεφτείτε ποιοι θέλουν γελοίους, ποιοι θέλουν ένα κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα που θα είναι έρμαιο στις ορέξεις των δανειστών. Και θέλουν εκείνους που θα είναι μαριονέτες όταν η χώρα θα μένει στάσιμη, τα νέα παιδιά θα φεύγουν για άλλες χώρες και θα γίνει η Ελλάδα μια χώρα συνταξιούχων και ατάλαντων.

http://www.antinews.gr/Antitheseis/den-exei-simasia-poso-geloios-eisai-arkei-na-se-exei-epileksei-to-mintiako-sustima_1/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη