24 Σεπ 2015

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΙΝΑΙ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΟΥΡΕ ΣΠΙΤΙΚΟ

Για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις.







Υλικά
  • 400 γραμμάρια πατάτες
  • Χοντρό αλάτι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα
Εκτέλεση
  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους
  • Βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε τις με νερό
  • Βράστε τις πατάτες για 20 λεπτά, ρίξτε το χοντρό αλάτι
  • Σουρώστε τις καλά
  • Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί
  • Στο μεταξύ λιώστε τις πατάτες με πηρούνια η το ειδικό εργαλείο  écrase purée
  • Προσοχή: Μη βάλετε τον πουρέ στο μπλέντερ!
  • Βάλτε τις πάλι στην κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο
  • Ρίξτε σιγά-σιγά το γάλα, όσο πάρει
  • Σερβίρετε πολύ ζεστό
Για το λιώσιμο της πατάτας υπάρχει το παραδοσιακό μηχάνημα που είχαν οι μητέρες και γιαγιάδες μας:


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη