28 Σεπ 2015

Σε εξέλιξη η κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ: Η στάση Μεϊμαράκη και οι τελευταίες εξελίξεις

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει, εντός της ημέρας- σύμφωνα με
την «Καθημερινή»- ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δίνοντας έτσι τέλος στην εκκρεμότητα που αφορούσε στη δική του συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κύβος ερρίφθη μετά από κύκλο επαφών του κ. Μεϊμαράκη με στενούς του συνεργάτες και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ενώ πριν ή παράλληλα με την ανακοίνωση, θα έχει κύκλο συναντήσεων με τους πρώην Πρωθυπουργούς κ. Κων. Μητσοτάκη, Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Γερασμένο κόμμα η ΝΔ

«Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα (…) Από το 2009 η ΝΔ βρίσκεται σε πορεία φθίνουσα» είπε μιλώντας το πρωί στο MEGA, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης,ενώ έκανε λόγο και για «παλαιούς κομματικούς μηχανισμούς που εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο»

. «Η ΝΔ δεν θα ανανεωθεί πραγματικά αν δεν φέρουμε πολλούς νεοδημοκράτες να πουν την άποψή τους. Αν αυτή η εκλογή είναι εκλογή παραδοσιακών μηχανισμών τότε δεν είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος, αλλιώς πιστεύω ότι έχω όλα τα εχέγγυα» πρόσθεσε για τις ενστάσεις που υπάρχουν για την εκλογή προέδρου από τη βάση.

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε και πάλι ντιμπέιτ με τους συνυποψήφιούς του, ενώ εκτίμησε πως «ο Σαμαράς και ο Καραμανλής δεν θα εμπλακούν στη διαδικασία εκλογής προέδρων… Δεν είναι ρόλος των πρώην προέδρων να καθορίζουν τη διαδικασία διαδοχής»
Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που ανακοίνωσε το Σάββατο την υποψηφιότητά του, δήλωσε ότι «χαιρετίζω την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, έχει έργο, αλλά το συνταγματικό ασυμβίβαστο (σ.σ επειδή είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται η εκλογή του στο Κοινοβούλιο μέχρι το Μάιο του 2019 ) θα οδηγήσει σε καθεστώς δυαρχίας με εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο.»

«Η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε πως θα προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ να έχει θητεία». Τέλος είπε πως θα βρεθεί απέναντι σε όσους θεωρούν ότι το κράτος είναι λάφυρο.

Καραμανλής σε Τζιτζικώστα: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κατέβεις για πρόεδρος του κόμματος

Τηλεφωνική επικοινωνία φέρετεαι πως είχε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον πρώην πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Ράνια Τζίμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o κ. Τζιτζικώστας τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή με αντικείμενο την κούρσα για τη διαδοχή στη ΝΔ, όμως ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να του απάντησε πως αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κατέβει για πρόεδρος του κόμματος.

Πάντως, η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, όπως όλα δείχνουν, απασφαλίζει υποψηφιότητες από τη νέα γενιά, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να έχουν ήδη κινητοποιηθεί οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη και Βασίλης Κικίλιας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη