8 Οκτ 2015

Βαριές κουβέντες Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Τσίπρας: Με ποιους είστε κ. Μεϊμαράκη;
 Πρόεδρος ΝΔ προς πρωθυπουργό: Τόσα λεφτά δώσαμε σε φροντιστήρια... Ακόμα δεν τα έχετε μάθει; 
 Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Τώρα είστε με τον Ολάντ που τον λέγατε Ολαντρέου...

«Φωτιά» στην Ολομέλεια της Βουλής έβαλε η σκληρή αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη αμέσως μετά την πρωτολογία του αρχηγού της ΝΔ.

Ωστόσο, στο ζήτημα της αντιμετώπισης του χρέους, οι δύο άνδρες φάνηκαν να βρίσκουν σημεία επαφής, με τον κ. Μεϊμαράκη να σημειώνει μεταξύ άλλων πως, αν τον καλέσει ο πρωθυπουργός, τότε ο ίδιος προτίθεται να συνδράμει για να επιχειρηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Για την ώρα ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει εάν επιθυμεί να συγκροτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, με τους περισσότερους να αναμένουν την απάντησή του στην τελική του ομιλία.

Νωρίτερα ωστόσο σημείωσε: «Επισημαίνω ότι, ανεξαρτήτως προσώπων, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η εποικοδομητική συνδρομή από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και όχι η στείρα κριτική. Για το θέμα του χρέους να σας πω το εξής: σας καλώ στο θέμα του χρέους να συμβάλλετε, για να έχει επιτυχία αυτή η εθνική προσπάθεια και να φύγει αυτός ο βραχνάς από τη χώρα».

Ο κ. Μεϊμαράκης, στην αρχική του τοποθέτηση, επέλεξε την τακτική του «σκληρού ροκ» και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι είπε ψέματα προεκλογικά και πως σήμερα εμφανίζεται «μεταλλαγμένος».





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη