26 Οκτ 2015

Άρχισαν τα όργανα; Δραμινοί βομβιστές στην Καλαμάτα!

Επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Εισαγγελία, Αστυνομία, Εφορία και άλλες κρατικές υπηρεσίες και τράπεζες, είχε σκοπό να κάνει η Ομάδα των 5, που συνελήφθη χθες, από την
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και παραδέχθηκαν τις εκρήξεις στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου στο Μυστρά.
Ρόλο καθοδηγητή φέρεται να είχε ο 52χρονος από την Καλαμάτα, ο οποίος είναι άεργος, πρώην τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι υπόλοιποι τέσσερις, οι οποίοι είναι από τη Δράμα, έχουν γεννηθεί το 1981, το 1985, το 1987 και το 1990. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι ο 52χρονος τους έκανε «φροντιστήριο» μέσω facebook. Ένας 29χρονος υπηρετούσε παλαιότερα ως ειδικός φρουρός. Οι άλλοι δύο δήλωσαν ιδιωτικοί υπάλληλοι και ο ένας κτηνοτρόφος.
Εξήγησαν την επίθεση με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, ως εναντίωση στο κεφάλαιο και τη μασονία και στο άγαλμα του Παλαιολόγου ως εναντίωση κατά του Βυζαντίου.
Οι 5 φέρονται ότι είναι μέλη μιας οργάνωσης που προσδιορίζεται από δύο γράμματα, “ΕΥ”. Οι Δραμινοί γνωρίστηκαν με τον Καλαματιανό μέσα από έναν ιστότοπο της ομάδας των αρχαιολατρών “Ε” και στην Καλαμάτα βρίσκονταν τις 4 τελευταίες μέρες για να οργανώσουν τα πρώτα τους χτυπήματα. Ο 52χρονος Καλαματιανός ήτανε αυτός που τους “τράβηξε” στην Καλαμάτα και στα σχέδιά τους ήτανε να στρατοπεδεύσουν στον Ταΰγετο και να εφορμούν μέσα στον ιστό της πόλης βάζοντας βόμβες σε στόχους σύμβολα γι” αυτούς. vomvaΟι αστυνομικοί σε έρευνες πέρα από πλούσιο οπλισμό βρήκαν επίσης δύο ίδιους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σαν αυτούς που έσκασαν στην Καλαμάτα και το Μυστρά, καθώς και άλλες δύο βόμβες τριπλάσιες σε μέγεθος. Επίσης, από έρευνες που έγιναν σε σπίτια και σε αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους βρέθηκε πλήθος από όπλα, μαχαίρια και σφαίρες.
Μία λεπτομέρεια στάθηκε καθοριστική για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι βομβιστές είχαν τοποθετήσει τους μηχανισμούς μέσα σε φύλλα εφημερίδων που φυσικά λόγω της έκρηξης έγιναν κομμάτια. Οι αστυνομικοί της Καλαμάτας και της Σπάρτης συνέδεσαν κομμάτι κομμάτι το παζλ των εφημερίδων. Το απόκομμα προερχόταν από εφημερίδα της Δράμας και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για την πινακίδα ενός αυτοκινήτου που περιφερόταν ύποπτα στο χώρο, οι αστυνομικοί έφτασαν στους νεαρούς από τη Δράμα και τελικά στον 52χρονο Καλαματιανό.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες , χτες και κατόπιν συνεργασίας των αστυνομικών διευθύνσεων Μεσσηνίας και Δράμας, άντρες της  αστυνομικής διεύθυνσης Δράμας, προέβησαν σε ερεύνα στα σπίτια των δραστών, από τους οποίους οι δυο διέμεναν μόνιμα στην Δράμα, ενώ ο ένας από αυτούς εργαζόταν στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και ο άλλος διέμενε στην Καλαμάτα.
Από την έρευνα δεν βρέθηκε κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές για περεταίρω έρευνα.Ενώ επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.
dramini.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη