8 Οκτ 2015

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε την φοροκαταιγίδα

«Μην μας λέτε ότι ψάχνετε ισοδύναμα, δεσμευθείτε εδώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στον
πρωθυπουργό για τον ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία - «Τέρμα οι χαιρετούρες με τον Τσίπρα» λένε συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, δίνοντας το νέο στίγμα

Συνολική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατηγορώντας τον για πολιτική απάτη και για αλαζονεία.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας με τον «πολιτικό καιροσκοπισμό του» ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα και ότι, αντί για εθνικός ηγέτης, έγινε κομματάρχης.

Αφού δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι «εσείς φέρατε τη συμφωνία, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε μέτρα και φόρους».

«Έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας, ο πιο βαρύς που έχει περάσει» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και υποστήριξε: «Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε τη φοροκαταιγίδα, για να προλάβετε τους νέους φόρους στα νησιά, στους αγρότες κλπ., για να προλάβετε τις περικοπές. Αποδεικνύεται ότι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά τις εκλογές. Από την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου άρχισε να λέει άλλα. Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, ο ΦΠΑ στα νησιά και στα ξενοδοχεία, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος για τα ενοίκια και ανεστάλει προσωρινά ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Μην μας λέτε ότι ψάχνετε ισοδύναμα, δεσμευθείτε εδώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Έδωσε το αντιπολιτευτικό του στίγμα, λέγοντας: «Εμείς στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές για να υπάρξουν επενδύσεις και θέσεις εργαίας, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι σε νέα μέτρα και νέους φόρους, αυτά δεν θα τα ψηφίσουμε».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στις ΗΠΑ μίλησε εναντίον της χώρας -για τα θέματα διαφθοράς- και ότι δεν ήταν θέμα μετάφρασης.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους, λέγοντας ότι είναι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση, που αναιρεί τη δυνατότητα για αναδιάρθρωσή του, αντίθετα με όσα δημοσίως διακηρύσσει.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προχωρά στη μείωση των αγροτικών συντάξεων και στην αύξηση των φόρων, τονίζοντας «χωρίς την ψήφο της ΝΔ -μόνο των ΑΝΕΛ».



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη