3 Οκτ 2015

Με σπασμένα πλευρά και μύτη στο νοσοκομείο γνωστός δημοσιογράφος (ΦΩΤΟ)

Τα κρούσματα βίας κατά δημοσιογράφων έχουν γίνει πλέον συνήθεια.
Ένα ακόμα καταγράφηκε στη γειτονική Τουρκία. Ο γνωστός δημοσιογράφος Αχμέτ Χακάν δέχθηκε επίθεση από αγνώστους έξω από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και μύτη.Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Hurriyet και παρουσιαστής εκπομπής στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, παρακολουθείτο μέχρι να φθάσει στο σπίτι του από τον τηλεοπτικό σταθμό από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε μαύρο αυτοκίνητο, πριν δεχτεί επίθεση κοντά στο σπίτι του, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Νισάντασι, αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, επισημαίνοντας πως οι συνθήκες για τα μέσα ενημέρωσης επί προεδρίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν επιδεινωθεί. «Βλέπουμε ότι ήταν μια οργανωμένη, σχεδιασμένη επίθεση», αναφέρει στη Hurriyet Daily News ο διευθυντής της Σεντάτ Εργκίν.

Ο ένας από τους δράστες κράτησε τον σωματοφύλακά του Χακάν, ενώ οι άλλοι τρεις ξυλοκόπησαν τον Χακάν, πριν τραπούν σε φυγή. Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και πλευρά απ” όπου σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο. Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις υπόπτους τα κίνητρα των οποίων παραμένουν άγνωστα.

Η επίθεση σημειώνεται δύο εβδομάδες μετά την έναρξη δικαστικής έρευνας από Τούρκους εισαγγελείς για «τρομοκρατική προπαγάνδα» εναντίον του ομίλου Dogan Media Group, όπου ανήκει η εφημερίδα και το CNN-Turk. Οι επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων έχουν ενταθεί σε μία περίοδο όπου η ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τη βία από Κούρδους μαχητές στη νοτιοανατολική χώρα. Μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου καταγγέλλουν συχνά την κυβέρνηση της Άγκυρας για τις επιθέσεις που ασκεί στον Τύπο. Ο Χακάν είχε δεχτεί πρόσφατα απειλές από αρθρογράφους φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης για την κριτική του κατά της κυβέρνησης και είχε ήδη ζητήσει αστυνομική προστασία.

Ο Τζεμ Κιουτσούκ, αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Star, τον είχε απειλήσει ότι θα τον «συντρίψει σαν σκουλήκι».



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη