6 Οκτ 2015

ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP: «Εφαρμόστε το μνημόνιο»

«Εφαρμόστε το μνημόνιο και προχωρήστε το συντομότερο τις μεταρρυθμίσεις που έχετε αποδεχτεί» ήταν το κεντρικό μήνυμα
που εξέπεμψαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προς την ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Σε τυπική διαδικασία, όπως άλλωστε αναμενόταν, εξελίχθηκε χθες η συνεδρίαση του Eurogroup, απ’ όπου δόθηκε διορία μόλις δέκα ημερών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εφαρμοστεί το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών.
Όπως εξήγησε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, όταν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα -και αυτό αναμένεται μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου- θα γίνει η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ. Υπενθύμισε ότι η επόμενη δέσμη προαπαιτούμενων για το 1 δις ευρώ θα πρέπει να εξεταστεί αργότερα τον Οκτώβριο.
Νωρίτερα, με ομοβροντία δηλώσεων, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέστησαν σαφές προς την Ελλάδα πως πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο στην εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη