10 Νοε 2015

Γιατί «καρατόμησαν» ξαφνικά τον Διευθυντή των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ???

Αναταραχή επικρατεί στις τάξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. η απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του
Πολίτη, Νίκου Τόσκα να απομακρύνει από τη θέση του Διευθυντή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, Σταύρο Σταυρόπουλο.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός όταν έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, ότι με επιστολή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός ζητά την αντικατάσταση του νυν Διευθυντή της Υπηρεσίας, αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου, με τον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιο Αναστασάκο.

Σημειώνεται ότι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Σταυρόπουλου και εκφράζουν δυσφορία γι αυτήν την ενέργεια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που έλαβε ο κ. Σταυρόπουλος δεν αιτιολογείται από την Επιτροπή η αντικατάστασή του. Αλλά ο κ. Τόσκας έχει δηλώσει ότι έχει διαπιστώσει την ύπαρξη καθυστερήσεων στις έρευνες για διάφορες υποθέσεις.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Τόσκα, έχει στείλει από μέρες επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ζητώντας την αντικατάσταση του νυν διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταυρόπουλος έλαβε ήδη σήμερα την ενημέρωση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το αίτημα του κ. Τόσκα.

Ο κ. Αναστασάκος θα παρουσιασθεί στην επιτροπή αύριο στις 3.00 μ.μ.. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί αυτή τη στιγμή στις οικονομικές υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στις δηλώσεις του ο Γιάννης Πανούσης, προφανώς γνωρίζοντας τις προθέσεις του νυν υπουργού, είχε δηλώσει ότι οποιαδήποτε απομάκρυνση αξιωματικών από υπηρεσίες της ΕΛΑΣ που έχουν χειριστεί υποθέσεις που σχετίζονται με τις καταγγελίες που κάνει θα είναι λάθος, αφού θα φανούν ως προσπάθεια συγκάλυψης.

Ο κ. Τόσκας εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του για αυτές τις δηλώσεις, είχε απαντήσει λίγες ώρες αργότερα με συνέντευξή του στον Real λέγοντας ότι έχει διαπιστώσει ότι έχει διαπιστώσει δυσλειτουργίες σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και κανείς δεν θα του υποδείξει ποιες αλλαγές θα κάνει.

Όπως και να έχει πάντως, η κίνηση αυτή του αρμόδιου Υπουργού προκαλεί πολλά ερωτήματα, αφούο αξιωματικός που απομακρύνεται από τη συγκεκριμένη θέση, είναι ο άνθρωπος που «ξεσκέπασε» το κύκλωμα διαφθοράς στην αστυνομία το οποίο επικαλείται στις καταγγελίες του ο κ. Πανούσης.
Πρόκειται για το κύκλωμα εκμετάλλευσης μεταναστών όπου έχουν καταγραφεί συνομιλίες αξιωματικών του Αλλοδαπών με ιδιώτη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ακούγεται να λέει ότι ο «υπουργός (Πανούσης) θα αλλάξει σε 4 μήνες» ενώ κανόνιζαν και τις αλλαγές άλλων αξιωματικών.

Επίσης ο συγκεκριμένος αξιωματικός φημίζεται για τις επιτυχίες του στην δίωξη των εγκληματικών οργανώσεων και για τον οποίο τα «βαριά» ονόματα των ελλήνων κακοποιών έχουν υπογράψει συμβόλαιο θανάτου!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη