11 Νοε 2015

ΤΟ «ΚΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ» ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΚΟΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΠ!

Στα κάγκελα βρίσκεται η αντιπολίτευση αλλά και η κοινή γνώμη μετά τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της
δημοσιότητας με αφορμή τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση περί επαφών στελεχών της κυβέρνησης με κρατούμενους και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται… Το θέμα απλώς όσα αποκαλύπτονται… Αντιθέτως είναι πολύ περισσότερα…

Απόπειρα συγκάλυψης με παραίτηση
Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η κυβέρνηση τοποθετεί τα «δικά μας παιδιά» σε καίρια πόστα της ΕΛΑΣ επιχειρώντας να έχει τον πλήρη έλεγχο, τη γνώση και την καθοδήγηση των ενεργειών τους. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως εντάσσεται και η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα να απομακρύνει τον διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σταύρο Σταυρόπουλο. Μάλιστα, προτείνει για αντικαταστάτη του τον Αναστάσιο Αναστασάκο. Η κίνηση αυτή δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… κακή εάν γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Το γεγονός όμως ότι αποφασίστηκε λίγες ημέρες μετά την περιβόητη συνέντευξη του Γιάννη Πανούση προκαλεί πολλά ερωτήματα, όπως γιατί τώρα; Τι κρύβεται πίσω από την αιφνιαδιαστική απόφαση του κ. Τόσκα; Έχει η απόφαση αυτή σχέση με τις αποκαλύψεις του κ. Πανούση;

«Ένα πολιτικό-αστυνομικό σύστημα, με πολιτική πτέρυγα τύπου Σιν Φέιν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ σε ρόλο εκτελεστών, έχει αναλάβει την εργολαβία κατάληψης επιτελικών θέσεων σε κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες, βάζοντας τις υποδομές για τις επόμενες συγκυβερνήσεις»δηλώνουν στον Ελεύθερο Τύπο, πηγές, πολιτικές και αστυνομικές, που γνωρίζουν τις παρασκηνιακέςκινήσεις του «δικτύου», που έκοψε και τοποθέτησε αστυνομικούς, «τελείωσε» τον Γιάννη Πανούση και τώρα καταργεί το διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης -όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα- το «πολιτικό τμήμα» αυτού του συστήματος, το οποίο αποτελείται από πρόσωπα σαν αυτά που καταγγέλει ο κ. Πανούσης, επιδιώκει να πάρει τον πλήρη έλεγχο και την καθοδήγηση κρίσιμων αστυνομικών υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, ενώ οι αστυνομικοί «εκφραστές» του, πέρα από την εκτέλεση των πολιτικών εντολών έχουν και ελεύθερο πεδίο για «παραμάγαζα διαφοράς».

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το «καλό σχέδιο» -όπως αναφέρουν αστυνομικοί κύκλοι- έχει καταγραφεί από τους «κοριούς» της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, την περασμένη άνοιξη, και εχει εφαρμοστεί κατά γράμμα. Ο 67χρονος ιδιωτης και ελεγχόμενοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ συζητούσαν για κρίσεις και τοποθετήσεις αστυνομικών, οι οποίες έγιναν, θα «έδιωχναν τον Πανούση» και το κατάφεραν, ήθελαν να διώξουν τον διοικητή των «αδιάφθορων» και το πέτυχαν. «Η… κατάργηση ήταν το χρονικό ενός αναγγελθέντος θανάτου. Σειρά έχουν η Οικονομική Αστυνομία, η Κρατική Ασφάλεια και η Ασφάλεια Αττικής.



crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη