2 Νοε 2015

Δυναμική του Απόστολου Τζιτζικώστα δείχνει νέα έρευνα

Είναι προφανές πως όσο εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα αποκτά αυξημένη δυναμική τόσο στα ποσοτικά όσο και σε
ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice που δημοσιεύει σήμερα Κυριακή (01/11/2015) η εφημερίδα «Δημοκρατία». Τέσσερα κομβικά σημεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα
 O Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία θα αποτελέσουν το κριτήριο επιλογής των ψηφοφόρων της ΝΔ για τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ, όπως έχει καταγραφεί σε όλες τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις. (να είναι νέος και άφθαρτος, να μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα, να μπορεί να αντιμετώπισε τη διαφθορά, να μπορεί να ανανεώσει το κόμμα), Στο ερώτημα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να νικήσει τον Τσίπρα», ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 27,4% έναντι 18,3% του κ. Μεϊμαράκη, ενώ ακολουθούν ο Κυρ. Μητσοτάκης με 12,6% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,0%. Εξάλλου, ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 25,5% και στο ερώτημα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα» και ακολουθούν οι Κυριάκος Μητσοτάκης με 14,2% , ο Ευ. Μεϊμαράκης με 12,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 6,3%. Με ποσοστά 22,3% και 24,1% αντίστοιχα, ο Περιφερειάρχης «κερδίζει» τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ στα ερωτήματα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να πατάξει τη διαφθορά» και «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να ανανεώσει το κόμμα».
 Ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί με ποσοστά 19,0% και 18,2% αντίστοιχα, ο Κυρ. Μητσοτάκης με 13,9% και 17,6% και τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης με 12,1% και 11,1% αντίστοιχα.
 Οι πολίτες τονίζουν: Η ΝΔ ηττήθηκε στην Κοινωνία Στο ερώτημα γιατί έχασε η Νέα Δημοκρατία, το 34,8% των απαντήσεων -που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό- λέει πως οφείλεται στο γεγονός πως η ΝΔ δεν έπεισε την κοινωνία, επιβεβαιώνοντας αυτό που από την αρχή επισημαίνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε γιατί έχασε τη μάχη των ιδεών στην κοινωνία. Ακόμα και στο ερώτημα «Ποιος υποψήφιος προτιμάτε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ;», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταγράφει 39,2% με πτωτική τάση, και ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 32,8% , ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,9%, Είναι σε κάθε περίπτωση ξεκάθαρη η εικόνα της δυναμικής αύξησης που έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με ανοδική τάση, η οποία θα αυξάνεται, όσο θα ξεδιπλώνεται η στρατηγική της καμπάνιας μέσα από περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, ομιλίες και θεματικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση των θέσεων σε συγκεκριμένα ζητήματα.
 Κυρίως όμως η υποψηφιότητα εκφράζει το πνεύμα της ανανέωσης και της ελπίδας, της προσέλκυσης νέων και της επιστροφής παλαιότερων ψηφοφόρων, που έχει ανάγκη η παράταξη για να κερδίσει.

 *Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.544 ατόμων (49,9% γυναίκες και 50,1% άνδρες).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη