Μεγάλη
επιτυχία και καταξίωση για τη Μικροζυθοποιία
Σερρών & Βορείου Ελλάδος «Siris
MicroBrewery»
ήρθε από το εξωτερικό. Το χάλκινο
μετάλλιο
έλαβε η μπύρα
Voreia
Stout
στο διεθνή διαγωνισμό ‘Brussels
Beer
Challenge’
στην κατηγορία ‘Stout-Porter
Beer’.
O
διαγωνισμός διεξήχθη επιτυχώς στην
Αμβέρσα του Βελγίου, στον οποίο συμμετείχαν
συνολικά πάνω από 1.100 μπύρες από όλον
τον κόσμο. 75 καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες
από το κλάδο της μπύρας από όλον τον
κόσμο αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή
που δοκίμασε και ανέδειξε τις καλύτερες
συνταγές μέσα από μία διαδικασία τυφλής
δοκιμής. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε
την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια
ημέρα ανακοινώθηκαν οι νικητήριες
μπύρες και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.
Η
Voreia
Stout
είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού έξι
διαφορετικών βυνών κριθαριού και της
προσθήκης ατόφιου ελληνικού κριθαριού.
Παράλληλα, η χρήση αυθεντικής, Γαλλικής
μαύρης σοκολάτας Valrhona
αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία που
διακρίνει τη συνταγή της. Πρόκειται για
μια απαστερίωτη και αφιλτράριστη Ale
μακράς ωρίμανσης, που χαρακτηρίζεται
από μαύρο χρώμα και καφέ κρεμώδες αφρό.
Καβουρδισμένα αρώματα κάνουν έντονα
της παρουσία τους, καθώς νότες σοκολάτας,
καφέ και καραμέλας συνεργάζονται
αρμονικά προσδίδοντάς της μια ιδιαίτερη
αρωματική ταυτότητα. Η γεύση της είναι
γεμάτη, κρεμώδης και γλυκιά στην αρχή,
ενώ διακρίνεται μια ελαφριά οξύτητα
καθώς η σοκολάτα, ο καφές και η καραμέλα
έρχονται στο προσκήνιο, αφήνοντας στη
συνέχεια μια έντονη επίγευση με μια
αρκετά χορταστική πικράδα μαύρης
σοκολάτας. Το σώμα της επιτηδευμένα
γεμάτο και πυκνό, με τη ζύμωση να ξεκινά
με 18 Plato,
παρά το μέτριο για την κατηγορία αλκοόλ
που αγγίζει τους 6 βαθμούς. Διατίθεται
σε φιάλες 330 ml
και συνδυάζεται ιδανικά με μοσχαρίσιο
και χοίρινο κρέας, barbeque
sauce,
τρούφα, cheddar,
blue
cheese,
οστρακοειδή και μαλάκια. Επιπλέον,
μπορεί να συνοδευτεί και με γλυκά, όπως
κέικ σοκολάτας, σουφλέ σοκολάτας ή
παγωτό βανίλιας.
Η
Voreia
Stout
ξεκίνησε το ταξίδι της στην ελληνική
αγορά το Δεκέμβριο του 2014, κατακτώντας
λαμπερές κριτικές από τους γευσιγνώστες
του κλάδου και τους φίλους του ζύθου.
Άμεσα ακολούθησε το δρόμο των εξαγωγών
μαζί με τους υπόλοιπους κωδικούς της
Μικροζυθοποιίας Σερρών σε πολλές
Ευρωπαϊκές αγορές, ενώ μέχρι το τέλος
του έτους θα βρίσκεται και στην αγορά
της Αυστραλίας.
Για
περισσότερες πληροφορίες: