25 Δεκ 2015

"Μαύρα" Χριστούγεννα στη Μικρή Μηλιά : Για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια χωρίς παπά η εκκλησία του χωριού


 "Μαύρα" Χριστούγεννα έκαναν φέτος οι κάτοικοι της Μικρής Μηλιάς Πιερίας εξαιτίας της ανεξήγητης απόφασης του μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου να απομακρύνει πριν από δύο μήνες τον επί 25 χρόνια ιερέα του Αγίου Γεράσιμου, τον αγαπητό σε όλους παπα-Γιώργη, και να τον... 

τοποθετήσει στον Λόφο, όπου βέβαια εκεί υπάρχει ιερέας, αφήνοντας έτσι για πρώτη φορά στα 50 χρόνια λειτουργίας της, την εκκλησία χωρίς παπά και στην ουσία θέτοντας τον ιερό ναό εκτός λειτουργίας. Βαρύ και θλιμμένο, ανάμικτο με συναισθήματα οργής ήταν το κλίμα που επικρατούσε σήμερα στους κατοίκους της Μικρής Μηλιάς, αλλά και στον πρόεδρο της Παλιόστανης Κώστα Θεοχάρη, όπου υπάγεται διοικητικά το χωριό.
Η εκκλησιά του Αγίου Γεράσιμου που έχτισαν με τα χέρια τους πριν από 50 χρόνια οι κάτοικοι του όμορφου και γραφικού χωριού παρέμεινε σήμερα Χριστούγεννα, για πρώτη φορά κλειστή, με αναρτημένες μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας και δεν μπόρεσαν οι πιστοί ούτε να κοινωνήσουν, όπως γινόταν κάθε χρόνο τέτοια μέρα, όπου μαζεύονταν πολύς κόσμος, όπως και κάθε Κυριακή, αφού στον ιερό ναό προσέρχονταν πολλοί πιστοί και από περιοχές εκτός του νομού Πιερίας.

Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει στην περιοχή για την απόφαση του μητροπολίτη να απομακρύνει τον παπα- Γιώργη και οι κάτοικοι της Μικρής Μηλιάς, έχοντας στο πλευρό τους τον δυναμικό πρόεδρο Κώστα Θεοχάρη, δηλώνουν με αποφασιστικότητα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα με κάθε μέσο, προκειμένου να επανέλθει ο παπα- Γιώργης και να ξαναλειτουργήσει η εκκλησία. 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη