6 Δεκ 2015

«Μαθαίνω, συζητώ, υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου»

Σε μια κοινωνία που, όσο ποτέ άλλοτε, έχει ανάγκη να διασφαλίσει τα ατομικά δικαιώματα, θεωρούμε πως για να τα
υπερασπιστούμε οφείλουμε να τα γνωρίζουμε, να μιλάμε γι αυτά, να ενημερώνουμε και να ενημερωνόμαστε. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν οι πολίτες, κι ακόμα περισσότερο τα παιδιά, να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να συζητούν για αυτά.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς συνδιοργανώνουν τετραήμερες εκδηλώσεις από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου στο Δήμο Καλαμαριάς και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Βότση (Μ. Αλεξάνδρου 20 & Αν. Θράκης).
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας και η ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της άσκησης των δικαιωμάτων μέσα από την τέχνη και τον διάλογο. Τις τρεις πρώτες ημέρες της εκδήλωσης, 7,8 και 9 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά και βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου από φορείς και συλλογικότητες της πόλης. Στις 10 Δεκεμβρίου, την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων θα διεξαχθούν εισηγήσεις τις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ακούσουν, να συνομιλήσουν με τους εισηγητές, να θέσουν ερωτήματα και να επικοινωνήσουν τις απόψεις και τις σκέψεις τους σχετικά με τα Δικαιώματα τους.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Βότσης θα γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων με την έκθεση σκίτσου μαθητών και αφισών του Σταύρακα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη