30 Δεκ 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Υποχρέωση και δέσμευσή μου είναι η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στην
εκπομπή «Τώρα» της δημοσιογράφου, Άννας Μπουσδούκου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Ο κ. Τσίπρας αναζητά κάποιο δεκανίκι, δεν θα το βρει στη ΝΔ, ας το βρει στον κ. Λεβέντη.

Αυτή η συζήτηση δεν αφορά τη Ν.Δ., αφορά τον κ. Τσίπρα και τον κ. Λεβέντη και υποκρύπτει την ανησυχία το πρωθυπουργού ότι η πλειοψηφία του στη Βουλή είναι πολύ εύθραυστη.

Μόνος του ο Τσίπρας μας έβαλε στο τρίτο μνημόνιο, μας έστειλε στο χείλος του γκρεμού και βύθισε την οικονομία σε ύφεση. Μόνος του μας έφερε και μόνος του οφείλει να ξεμπλέξει. Αν χάσει τη δεδηλωμένη να παραιτηθεί και να ανοίξει το θέμα σχηματισμού νέας Κυβέρνησης.

Διαχωρισμοί Μητσοτακικών – Καραμανλικών δεν υπάρχουν στη Ν.Δ. του 2016. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Καραμανλής είναι παντελώς αμέτοχος σε αυτές τις συζητήσεις.

Οι δυο βασικές παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή «να είσαι χρήσιμος και όχι αρεστός» για την πατρίδα σου και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας μας με εκφράζουν απόλυτα.

Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι δεν είναι αξιόπιστος και γι’ αυτό μας χωρίζει άβυσσος.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μοιάζει σαν ένα παγόβουνο. Πάνω από την επιφάνεια είναι η υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων και κάτω από αυτήν κρύβεται μια προσπάθεια άλωσης του Κράτους.

Ως πρόεδρος της Ν.Δ. θα είμαι έτοιμος να ανοίξουμε τη συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης, την οποία διέκοψε βιαίως πριν έναν χρόνο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές με τα γνωστά αποτελέσματα στην οικονομία.

Χρειάζεται δραστική παρέμβαση, όχι μερεμέτια. Να ψηφίσουμε από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Βουλή ως αναθεωρητική με αυξημένη πλειοψηφία όπως απαιτεί το Σύνταγμα

Μια οικονομία σε ύφεση δεν μπορεί να στηρίξει το ασφαλιστικό. Το τραγικό αδιέξοδο στο ασφαλιστικό έχει την υπογραφή των Α. Τσίπρα και Π. Καμμένου.

Υποχρέωση και δέσμευσή μου είναι η ριζική ανανέωση της Ν.Δ. Εγγυώμαι ότι θα έρθουν νέα πρόσωπα στο Κόμμα.

Τα ψηφοδέλτια θα ανανεωθούν. Η ανανέωση είναι οξυγόνο.

Καλώ τους 400.000 και πλέον πολίτες που ψήφισαν στις 20 Δεκεμβρίου να ψηφίσουν ξανά στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη