13 Δεκ 2015

Ο Κινηματογραφικός Επιχειρηματίας Δήμος Νεάπολης – Συκεών.

Του Δημήτρη Καβαρλή

Ένας Δήμος – Δύο Πρόσωπα. Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας Δήμος ο
οποίος επαίρεται για το ΄΄Κοινωνικό του Πρόσωπο΄΄ και την ΄΄Προάσπιση΄΄ των Δημοτών του, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή δραστηριοποιείται ανταγωνιστικά απέναντί τους ως ΄΄Επιχειρηματίας΄΄, χρησιμοποιώντας το πλεονέκτημα των υποδομών, του προσωπικού και των μέσων που του προσφέρουν οι ίδιοι του οι ΄΄Ανταγωνιστές΄΄ Δημότες, με τις Εισφορές τους, την Φορολογία και τα Δημοτικά Τέλη.
Έχουμε λοιπόν από τη μια πλευρά τον πραγματικό επαγγελματία του θεάματος, τον κινηματογραφικό επιχειρηματία που επενδύει τα χρήματά του και παραμένει ΄΄Ανάλγητος΄΄ μπροστά στην επίτευξη κέρδους, ενώ από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο ΄΄Κοινωνικά΄΄ ευαισθητοποιημένος Δήμος Νεάπολης – Συκεών που χρησιμοποιεί τις υποδομές που πλήρωσαν και θα συνεχίζουν να πληρώνουν οι Πολίτες έχοντας ως καθήκον να τους ανταμείψει με την παροχή υπηρεσιών.
Ο κινηματογραφικός επιχειρηματίας στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και λόγω της οικονομικής συγκυρίας, παρότι ΄΄Ανάλγητος΄΄, καθιερώνει διευκολύνσεις για τους πελάτες του, είτε με πιο φθηνό εισιτήριο, είτε με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.
Ο ΄΄Κοινωνικά Ευαισθητοποιημένος΄΄ Δήμος Νεάπολης – Συκεών παρότι επιχειρεί με τα χρήματα των Ελλήνων Πολιτών μεταφράζει την ΄΄Κοινωνική Αλληλεγγύη΄΄ σε αντίτιμο εισιτηρίου. Ένα αντίτιμο εισιτηρίου που καλούνται να πληρώσουν από το υστέρημά τους οι Εθελοντές που καλεί διαρκώς ο Δήμος για να συνδράμουν στις εκδηλώσεις του και, οι Δημότες στους οποίους οφείλει την ύπαρξή του και επιβάλλεται να υπηρετεί.
Μήπως θα έπρεπε αντί να ανάψει τους προβολείς για να ΄΄ζεστάνει΄΄ τις κρύες νύχτες του χειμώνα όπως διαφημίζει, να τους ανάψει για να ΄΄ζεστάνει΄΄ τις καρδιές των Εθελοντών και των Δημοτών του Δήμου Νεάπολης – Συκεών?


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη