23 Δεκ 2015

Η Δεξιά δεν μπορεί, η Αριστερά το παλεύει…

tsiprapΗ εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στις
κρίσιμες αυτές ώρες για τη χώρα, αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία, έχει μια εξήγηση. Ο τέως πρωθυπουργός επιθυμεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά μια αριστερή κυβέρνηση, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να περάσει τα σκληρά μέτρα, που ζητούν οι δανειστές.
Η Δεξιά που έφερε τη χώρα σε αυτό το χάλι, είναι ανήμπορη να περάσει ακόμα και αλλαγές στο ΚΟΚ.
Έτσι ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να βοηθήσει από το παρασκήνιο την αριστερή κυβέρνηση να ξεπεράσει τις δυσκολίες της. Επιθυμεί να μείνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, τουλάχιστον, μέχρι να ληφθούν τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές.
Για να μπορέσει ο τέως πρωθυπουργός να διατηρήσει τη δύναμή του και την επιρροή του στο συντηρητικό κόσμο του χρειαζόταν μια ηγεσία στη ΝΔ βολική στις επιθυμίες του. Ο νέος ηγέτης της ΝΔ να έχει τις ίδιες αντιλήψεις με τον ίδιο. Δηλαδή: στηρίζουμε τώρα Αριστερά. Ο Κώστας Καραμανλής έκρινε ότι τα «προσόντα» αυτά τα διαθέτει ο έμπειρος Ευ. Μεϊμαράκης και έτσι έδωσε γραμμή για τη στήριξή του.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 10 Ιανουαρίου ο Μεϊμαράκης θα κερδίσει το Μητσοτάκη και η ΝΔ θα είναι πιο συνεργάσιμη με τη προσπάθεια Τσίπρα να βγει η χώρα από το τούνελ.
Και η προσπάθεια δεν είναι μόνο οικονομικής φύσης. Είναι και τα γεωπολιτικά, που εξαιτίας των «ενεργειακών» μπερδεύουν άμεσα την Ελλάδα.


Ο κ. Τσίπρας είναι σε συχνή επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή και με τους λοιπούς αρχηγούς, ακόμα και με τον κ. Κουτσούμπα. Με τους μόνους που δεν επικοινωνεί είναι ο Στ. Θεοδωράκης και ο Ν. Μιχαλολιάκος.
Δεν επικοινωνεί ακόμα με τους Σημίτη, Σαμαρά και Βενιζέλο, αλλά ανταλλάσει συχνά τηλεφωνήματα με το Γ. Παπανδρέου. Συχνή επαφή διατηρεί και με τον Βασίλη Λεβέντη, που αποτελεί «εφεδρεία» για αναγκαστική κυβερνητική συνεργασία στα δύσκολα, με επιθυμία και του Κώστα Καραμανλή.
Η άτυπη αυτή συνεργασία του πολιτικού κόσμου οφείλεται περισσότερο στην κρισιμότητα των εθνικών θεμάτων που λόγο της οικονομικής κρίσης, μας διαφεύγουν.

πηγη
 http://www.spirospero.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη