30 Δεκ 2015

Εξέδωσε οδηγό βιασμών των γυναικών – σκλάβων

Φάτουα - φετβά κτλ- η οποία ρυθμίζει πότε οι «ιδιοκτήτες» γυναικών-σκλάβων του ISISμπορούν να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί
τους εξέδωσε ομάδα θεολόγων.

Το θρησκευτικό διάταγμα εξεδόθη σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αυτό που αποκαλούν «βιαιότητα στη μεταχείριση αιχμαλωτισμένων. Θηλυκών»

Η φάτουα αρ. 64 έχει ισχύ νόμου ρίχνοντας φως στον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση προσπαθεί να επανερμηνεύσει θεολογικές διδαχές αιώνων για να νομιμοποιήσει τη δουλεία γυναικών στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ.

Το κείμενο της φάτουα 64 περιλαμβάνεται σε τεράστιο όγκο εγγράφων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά ηγετικού στελέχους του ισλαμικού κράτους τον Μάιο.

Μεταξύ άλλων υπάρχει η απαγόρευση σε πατέρα και γιο να έχουν σεξουαλική επαφή με την ίδια σκλάβα. Απαγορεύεται επίσης σε έναν ιδιοκτήτη μητέρας και κόρης να έχει σχέσεις και με τις δύο. Επίσης απαγορεύεται στους συνιδιοκτήτες μίας σκλάβας να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί της διότι θεωρείται ως «μέρος συνιδιοκτησίας».

Τα Ηνωμένα Έθνη και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το Ισλαμικό Κράτος για συστηματικές απαγωγές και βιασμούς χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών έως και 12 ετών, ιδιαίτερα μελών της εθνότητας των Γεζίντι του βόρειου Ιράκ. Πολλές δόθηκαν σε μαχητές ως αμοιβή ή πουλήθηκαν ως σκλάβες του σεξ.

Ο καθηγητής Αμπντέλ Φάταχ Αλαουάρι, πρύτανης του τμήματος Ισλαμικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αλ Αζχαρ δηλώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος «δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ» και ότι παρερμηνεύει σκοπίμως στίχους και ρητά αιώνων που αρχικά είχαν ως στόχο να τερματίσουν, παρά να ενθαρρύνουν, τη δουλεία.

«Το Ισλάμ διδάσκει την απελευθέρωση των σκλάβων, όχι τη δουλεία. Η δουλεία ήταν το στάτους κβο όταν εμφανίσθηκε το Ισλάμ. Ο ιουδαϊσμός, ο χριστιανισμός, ο ελληνικός, ο ρωμαϊκός και ο περσικός πολισμός εφάρμοζαν τη δουλεία και έπαιρναν ως σεξουαλικές σκλάβες τις γυναίκες των εχθρών. Το Ισλάμ θεώρησε αποτρόπαια αυτήν την πρακτική και εργαζόταν για τη σταδιακή κατάργησή της».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη