17 Δεκ 2015

E ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ...ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΛΠΟ: ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΜΕΤΑ ""ΚΑΝΟΥΝ"" ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΓΙΑΤΊ ΚΑΗΚΑΜΕ!!!

Λάθη, παραλείψεις και αστοχίες στο ελληνικό πρόγραμμα αναγνωρίζει έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που
εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ωστόσο, το ΔΝΤ δεν αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες για τα κακώς κείμενα και ειδικά για τηνκαθυστερημένη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που όπως παραδέχεται πολλαπλασίασε τις δυσκολίες.
Η εν λόγω έκθεση κάνει ένα συνοπτικό απολογισμό των 32 προγραμμάτωνσυνολικού ύψους περίπου 529 δισ. ευρώ που χρηματοδότησε το ΔΝΤ σε 27 χώρες μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2008 και του Ιούνιου του 2013, ωστόσο έχει πλούσιο ελληνικό χρώμα.

Ειδικά για τα δύο ελληνικά προγράμματα του 2010 και του 2012 αναφέρεται πως βασικός στόχος ήταν η εσωτερική υποτίμηση μέσω των μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας και προϊόντων με μέτρα όπως η μείωση των ονομαστικών μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο, η μείωση των κατώτατων αποδοχών, η μεταρρύθμιση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας και η προώθηση του ανταγωνισμού.

Εκτεταμένες αναφορές γίνονται στο θέμα της μη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το 2010, κάτι που όπως επισημαίνεται αποφασίσθηκε ως «συστημική εξαίρεση» υπό το φόβο διάχυσης της κρίσης, λόγω της μεγάληςέκθεσης που είχαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στο ελληνικό χρέος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη