Το ταξίδι του καφέ Nespresso ξεκινάει στα πιο εκλεκτά εδάφη terroirs
στον κόσμο, εκεί που ο καφές αιχμαλωτίζει τα πλέον ουσιώδη στοιχεία του
περιβάλλοντός του. Και από εκεί, για να φτάσουν τα αρώματα και οι
γεύσεις στο φλυτζάνι μας, ο καφές της Nespresso κάνει ένα πραγματικά
μεγάλο ταξίδι: από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή στην επεξεργασία.
Με το έδαφος, το νερό, τον ήλιο, καθώς και την υπομονή και τη φροντίδα των καλλιεργητών να παίζουν βασικό ρόλο, τα δένδρα του καφέ αναπτύσσουν έναν κόκκινο καρπό, το λεγόμενο «κεράσι του καφέ», το οποίο περιέχει δύο κόκκους, οι οποίοι μετά από πολλά βήματα θα αποκαλύψουν τελικά το μοναδικό άρωμα και τη φίνα γεύση του καφέ που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Ο καρπός σχηματίζεται μέσα σε 6 με 8 μήνες μετά την ανθοφορία για την ποικιλία Arabica και 9 με 11 μήνες για την ποικιλία Robusta.
Πέρα από τους καλλιεργητές, όμως, σημαντικό ρόλο στο ταξίδι του Nespresso παίζουν και οι ειδικοί του καφέ της εταιρείας. Και αυτό γιατί καθόλη τη διάρκεια του χρόνου ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο αναζητώντας τους εκλεκτότερους κόκκους καφέ που παράγουν μικροί καλλιεργητές. Για τη Nespresso άλλωστε αποτελεί προτεραιότητα η επιλογή των χωρών από τις οποίες προμηθεύεται τον καφέ που χρησιμοποιείται για τα χαρμάνια της: Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα, Κένυα, Ινδία, Μεξικό, Περού, νότιο Σουδάν, Νικαράγουα, Ινδονησία και Αιθιοπία.
Πέραν αυτών, όμως, κάθε χρόνο, οι Ειδικοί του Καφέ ανακαλύπτουν εξαιρετικές προελεύσεις, που χρησιμεύουν στη δημιουργία των ποικιλιών Limited Edition.
Με το έδαφος, το νερό, τον ήλιο, καθώς και την υπομονή και τη φροντίδα των καλλιεργητών να παίζουν βασικό ρόλο, τα δένδρα του καφέ αναπτύσσουν έναν κόκκινο καρπό, το λεγόμενο «κεράσι του καφέ», το οποίο περιέχει δύο κόκκους, οι οποίοι μετά από πολλά βήματα θα αποκαλύψουν τελικά το μοναδικό άρωμα και τη φίνα γεύση του καφέ που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Ο καρπός σχηματίζεται μέσα σε 6 με 8 μήνες μετά την ανθοφορία για την ποικιλία Arabica και 9 με 11 μήνες για την ποικιλία Robusta.
Πέρα από τους καλλιεργητές, όμως, σημαντικό ρόλο στο ταξίδι του Nespresso παίζουν και οι ειδικοί του καφέ της εταιρείας. Και αυτό γιατί καθόλη τη διάρκεια του χρόνου ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο αναζητώντας τους εκλεκτότερους κόκκους καφέ που παράγουν μικροί καλλιεργητές. Για τη Nespresso άλλωστε αποτελεί προτεραιότητα η επιλογή των χωρών από τις οποίες προμηθεύεται τον καφέ που χρησιμοποιείται για τα χαρμάνια της: Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα, Κένυα, Ινδία, Μεξικό, Περού, νότιο Σουδάν, Νικαράγουα, Ινδονησία και Αιθιοπία.
Πέραν αυτών, όμως, κάθε χρόνο, οι Ειδικοί του Καφέ ανακαλύπτουν εξαιρετικές προελεύσεις, που χρησιμεύουν στη δημιουργία των ποικιλιών Limited Edition.