7 Δεκ 2015

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΡΩΣΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ STINGER ΕΝΩ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ

Κορυφώθηκε ξανά η ένταση μεταξύ Αγκυρας και Μόσχας, με αφορμή το περιστατικό με τον Ρώσο στρατιώτη που κράδαινε ένα αντιαεροπορικό ρουκετοβόλο (STINGER), πάνω σε πολεμικό πλοίο που περνούσε τα στενά του Βοσπόρου.





Η Τουρκία ζήτησε από τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, να παρουσιαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις εικόνες που πρόβαλλε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV. Σε αυτές, ένας Ρώσος στρατιώτης που επέβαινε στο «Caesar Kuninov», είχε στον ώμο του ένα ρουκετοβόλο, σε θέση βολής, καθώς το πολεμικό πλοίο περνούσε από τα στενά του Βοσπόρου.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε τη Δευτέρα τη Ρωσία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες, δηλώνοντας ότι η χώρα του έχει κάνει ήδη όλες τις απαραίτητες κινήσεις ως απάντηση για το περιστατικό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Ηταν ξεκάθαρη πρόκληση ο τρόπος που πέρασε το πλοίο από τα στενά. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο Kanal 24.
«Ελπίζει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Αυτή δεν είναι η σωστή προσέγγιση», πρόσθεσε, καλώντας τη Ρωσία να δράσει ως μία «πιο ώριμη χώρα».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη