25 Ιαν 2016

Τζιτζικώστας: η κυβέρνηση μειώνει το εισόδημα των αγροτών έως και 80%!

«Η κατάσταση είναι τραγική στον αγροτικό κόσμο. Αυτό που φέρνει η κυβέρνηση είναι η καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας», επισήμανε σήμερα ο Περιφερειάρχης
Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», κληθείς από τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα να σχολιάσει τις εξελίξεις στο αγροτικό ζήτημα.
«Όταν επιχειρείς να αλλάξεις το παραγωγικό μοντέλο μιας χώρας πρέπει να προτείνεις και μια λύση εναλλακτική. Έρχονται τώρα και καταστρέφουν ουσιαστικά αυτό το παραγωγικό μοντέλο. Η αγροτική οικονομία θα δεχτεί τέτοιο πλήγμα, που πολύ φοβάμαι θα έχουμε πολύ κακές εξελίξεις και στην πραγματική οικονομία. Υπερφορολόγηση και ασφαλιστικό θα μειώσουν ουσιαστικά τα εισοδήματα των αγροτών κατά περίπου 80%», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Όπως είπε, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία με κύρια ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ όμως θεωρεί ότι «δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση να θέλει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας δίχως μεταβατική περίοδο δύο έως τριών ετών ή εναλλακτική λύση στην ελληνική κοινωνία».
Τόνισε πως τα μπλόκα που στήνονται ανά την Ελλάδα δεν έχουν σχέση με αυτά των προηγούμενων χρόνων, επειδή πλέον δεν αφορούν στο πετρέλαιο κίνησης, στις επιδοτήσεις κτλ., αλλά τίθεται θέμα επιβίωσης των αγροτών, και υπογράμμισε ότι «αν η κυβέρνηση δεν καθίσει γρήγορα στο τραπέζι με τον αγροτικό κόσμο για να βρεθούν λύσεις, τα μπλόκα θα μείνουν με σημαντικό αντίκτυπο στις εξαγωγές της χώρας και στην ταλαιπωρία του κόσμου».
Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι και ο ίδιος θα επισκεφθεί τους αγρότες για να τους ακούσει και να προσπαθήσει να διεκδικήσει ό,τι μπορεί για λογαριασμό τους και από τη ΝΔ αλλά και από την κυβέρνηση, που οφείλει να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.
Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι δεν είναι υπέρ του αποκλεισμού των δρόμων. «Θα προτιμούσαμε η κυβέρνηση να υιοθετήσει επιτέλους το διάλογο και να ασχοληθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ασφαλώς πρέπει να λυθούν τα θέματα γύρω από ένα τραπέζι κι όχι στους δρόμους», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Απόστολου Τζιτζικώστα στο MEGA είναι τα εξής:

-Για το ασφαλιστικό, το αγροτικό και τις ευθύνες της κυβέρνησης:
Αν έφτασε η χώρα στο σημερινό σημείο είναι με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της διακυβέρνησής του. Αυτά, πριν από δώδεκα μήνες όταν παρέδωσε τη διακυβέρνηση η ΝΔ, δεν υπήρχαν καν στο τραπέζι. Εδώ υπάρχει συγκεκριμένη ευθύνη και πρέπει να αποδοθεί. Την διαπιστώσαμε όλοι από την περιβόητη συνέντευξη Βαρουφάκη, όπου φωτίστηκε ο τρόπος που αυτή η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σας λέω ότι χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν φύγει τους τελευταίους μήνες από την περιοχή μας και έχουν μετεγκατασταθεί στις γειτονικές χώρες. Εκτινάσσεται η ανεργία και αντιλαμβάνεστε ότι με ανεργία στο 30% δεν μπορεί κανείς να βρει μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση στο ασφαλιστικό. Τους τελευταίους 12 μήνες η χώρα πήγε πίσω 12 χρόνια. Η ανεργία αυξάνεται καθημερινά.

-Για τις εκλογές της ΝΔ και την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος:
Εγώ τήρησα αυστηρή ουδετερότητα στο δεύτερο γύρο, σεβόμενος την άποψη των ψηφοφόρων. Είναι παλαιοκομματικό να θεωρούμε τους ψηφοφόρους «πρόβατα» και να τους δίνουμε «γραμμές». Απέναντι σε αυτές ακριβώς τις λογικές αντιτάχθηκα με την υποψηφιότητά μου. Να τελειώνουμε δηλαδή με τις γραμμές και τις υπόγειες διαδρομές. Πράγματι με την υποψηφιότητά μου έβαλα το πλαίσιο των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη ΝΔ κι αυτό ίσως να οδήγησε στο δεύτερο γύρο τους περισσότερους ψηφοφόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους να επιλέξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε μόνος του.

-Για την επόμενη μέρα στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη:
Δεν κυνηγάω καρέκλες. Βοηθάω την παράταξή μου και θα είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για να γίνουν οι αλλαγές σε οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο νοοτροπίας. Αλλαγές που βλέπω με χαρά ότι τις κάνει και τις κάνει γρήγορα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εάν και όποτε χρειαστεί ο νέος πρόεδρος τη βοήθειά μου πιο ενεργά είμαι εδώ. Σε κάθε περίπτωση για μένα η πραγματική αλλαγή της παράταξης, με νέες δομές, με νέο τρόπο λειτουργίας, θα αποτυπωθεί και επίσημα μέσω του καταστατικού στο επικείμενο συνέδριο. Εκεί θα γίνει η αρχή ώστε να μπορέσει η ΝΔ με συγκεκριμένο πρόγραμμα να κυβερνήσει αποτελεσματικά.

-Για τη διεύρυνση της ΝΔ:
Στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η αμφίπλευρη διεύρυνση όχι μόνο σε επίπεδο στελεχών, αλλά κυρίως στον κόσμο. Υπάρχει σήμερα μια τεράστια κινητικότητα στην κοινωνία υπέρ της ΝΔ, που θέλει να δει το κόμμα να αλλάζει στην πράξη και το ορόσημο γι’ αυτή την αλλαγή είναι το συνέδριό μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη