19 Ιαν 2016

ΘΕΛΕΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ;

Βάλτε πρόγραμμα στη ζωή του παιδιού σας για να είναι ευτυχισμένο

Προσπαθείτε να κάνετε το παιδί σας πιο οργανωμένο και να του διδάξετε την έννοια της ευθύνης; Θέλετε να μπορείτε να βάζετε το παιδί σας πιο εύκολα για ύπνο, να μπορείτε να διαβάζετε τα σχολικά μαθήματα της επόμενης ημέρας πιο γρήγορα και αποδοτικά; Τότε πρέπει να βάλετε ένα πρόγραμμα στο παιδί σας!

Η ύπαρξη ενός προγράμματος δραστηριοτήτων σε καθημερινή βάση φοβίζει πολλούς γονείς. Το πρόγραμμα όμως παρέχει μία αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας στη ζωή του παιδιού και πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι είναι πολύ σημαντικό για τα μικρά παιδιά να αισθάνονται σιγουριά, ασφάλεια. Άλλωστε, μέσα σε ένα ασφαλές και γνώριμο περιβάλλον τα παιδιά πετυχαίνουν την εκπλήρωση των στόχων τους.

Διαβάστε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους η ρουτίνα και η οργάνωση είναι τα βασικά συστατικά για την επιτυχία της καθημερινότητας του παιδιού σας.

Βελτιώνει τη συνεργασία. Όταν το παιδί γνωρίζει περίπου το πρόγραμμα της ημέρας και το έχει συζητήσει με τους γονείς του, τότε αποφεύγονται οι συγκρούσεις μεταξύ τους. Μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας επωφελούνται όταν έχουν μια οπτική του προγράμματος της καθημερινότητάς τους. Όταν τους συμβαίνει αυτό, συνεργάζονται καλύτερα στις μεταβάσεις από τη μία δραστηριότητα στην άλλη, όπως για παράδειγμα από το πρωινό γεύμα στον παιδικό σταθμό ή από μια βόλτα στην παιδική χαρά σε μια επίσκεψη στον παιδίατρο.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη