17 Ιαν 2016

Μακελειό ....Ποιοι θα πληρώσουν τα πιο πολλά

Στα τάρταρα ήδη βρίσκονται 1,7 εκατομμύρια ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και τον  ΟΓΑ από το σωρευτικό “χαράτσι”
26,5% που επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση για τον κλάδο κύριας σύνταξης και τον κλάδο υγείας τους από την 1/1/2017.  
Σύσσωμες οι οργανώσεις των εργοδοτών και των αυταπασχολούμενων, των επαγγελματιών και των επιστημόνων  έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ενώ την προσεχή εβδομάδα αναμένονται νέες συναντήσεις, πριν την έλευση των εκπροσώπων των θεσμών.
Η κυβέρνηση φέρεται να προχωρά σε διορθώσεις στο προσχέδιο του νέου Ασφαλιστικού και συγκεκριμένα στο πεδίο των εισφορών (πχ των εργοδοτικών εισφορών για την επικουρική ασφάλιση, των εισφορών των των αυτασφαλισμένων)  αλλά και των κοινωνικών πόρων (πχ αγγελιόσημο), σύμφωνα με κύκλους του Υπ. Εργασίας, ενώ για τα μέσα Φεβρουαρίου έχει μετατεθεί η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου (αντί για τα τέλη Ιανουαρίου).
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων των οργανώσεων των μικρομεσαίων, η μεγάλη “σφαγή” θα γίνει σε όσους δηλώνουν εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ.
Οι απώλειές τους μπορεί να ξεκινήσουν από τα 130 ευρώ και να φτάσουν αλλά και να ξεπεράσουν τα 650 ευρώ ανά μήνα, ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημά τους.
Μ’ άλλα λόγια η ατομική ασφαλιστική επιβάρυνση των επαγγελματιών  που φέρνουν τα χαράτσια του 26,5% (20% για την κύρια σύνταξη, 6,5% για την υγεία) για όσους δηλώνουν εισόδημα μεταξύ 15.000-50.000 ευρώ, μπορεί να ξεκινήσει από το  25% και να φτάσει 60%.
Αυτή η κατηγορία αποτελεί την πολυπληθέστερη μεταξύ των ελευθέρων επαγγελματιών, μετά από εκείνη που δηλώνει έως 7.000 ευρώ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη