22 Ιαν 2016

Σιμωνιακά!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ
Πριν λίγη ώρα, ( μεσημέρι 22-1-2016) επισκέφθηκα έναν Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος και μεταξύ
άλλων ακολούθησε και ο εξής διάλογος.
Σεβασμιώτατε (του είπα)
Εάν επισκεφθώ έναν οποιονδήποτε Μητροπολίτην της Εκκλησίας της Ελλάδος και του "σκάσω" κάτω απο το τραπέζι 10.000 ευρώ και του ζητήσω να με χειροτονήσει Αρχιμανδρίτη, και αυτός "ενδώσει" στον...χρηματισμό και με χειροτονήσει, αυτό δεν είναι μεγάλη αμαρτία? Αυτό δεν λέγεται στην Εκκλησιαστική γλώσσα ΣΙΜΩΝΙΑ???
ΒΕΒΑΙΩΣ (!!!!!) (μου λέγει)! Αυτό είναι μεγάλη ΑΜΑΡΤΙΑ και "κανονικά" θα πρέπει να καθαιρεθούν και ο Δεσπότης που πήρε τα χρήματα και ο Αρχιμανδρίτης που έδωσε τα χρήματα!!!
ΤΩΡΑ ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΡΏΤΗΣΗ!!!!!
Αυτοί οι κληρικοί που σας βαπτίζουν, με χρήματα, που σας παντρεύουν με χρήματα, που σας "διαβάζουν ευχέλαιο" με χρήματα, που σας "διαβάζουν" αγιασμό, που σάς κηδεύουν, που σας κάνουν μνημόσυνα κλπ κλπ κλπ, όλοι αυτοί που για κάθε...."κύριε ελέησον" αποδέχονται παραδάκι ΣΙΜΩΝΙΑΚΟ, το οποίο το "βαπτίζουν" τα...."τυχερά του παπά", όλοι αυτοί επιτελούν "έγκυρα" μυστήρια?
Αυτά τα μυστήρια δεν είναι ΣΙΜΩΝΙΑΚΑ???
Δεν είναι άκυρα???
Δεν θα πρέπει να καθαιρούνται οι παπάδες και οι δεσποτάδες που δέχονται..."μπαξίς" για να επιτελέσουν ένα ΣΙΜΩΝΙΑΚΟ "μυστήριο" της Εκκλησίας???
Δηλαδή το δικό μου μυστήριο της Ιερωσύνης που έγινε χωρίς να έχω ούτε ένα ευρώ (!!!!) στην τσέπη μου την ημέρα της χειροτονίας μου είναι άκυρο, και τα δικά τους μυστήρια που είναι γεμάτα από ΣΙΜΩΝΙΑΚΗ "συναλλαγή" είναι......"έγκυρα"???
Εσείς φίλοι μου δέχεσθε ένας γιατρός που σας χαρίζει την υγεία σας όταν του δώσετε "φακελάκι" να πηγαίνει φυλακή αν "αποκαλυφθεί", ενώ ένας κληρικός που παίρνει και αυτός απροκάλυπτα "φακελάκι" για "μυστήρια" αμφιβόλου "ποιότητος", να παραμένει στο......."απειρόβλητο" με αντάλλαγμα να δέχεται να παραμένει φυμωμένος στις αδικίες που σας "καταδικάζουν" ορισμένοι πολιτικοί του τόπου μας???
Περιμένω, τις απαντήσεις σας!!!!!!!!!!!!!!!
π. Χριστόδουλος
+ Αρχιμανδρίτης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη