Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πώς αν πλένουν τα χέρια τους με ζεστό νερό εξολοθρεύουν πιο αποτελεσματικά τα μικρόβια.
Όπως εξηγεί ωστόσο η γιατρός Donnica Moore «παρότι είναι αλήθεια πως η ζέστη σκοτώνει τα μικρόβια, το νερό θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 100 βαθμούς Κελσίου, στο σημείο βρασμού δηλαδή, προκειμένου να συμβεί αυτό».
Συνήθως όταν χρησιμοποιούμε ζεστό νερό για να πλύνουμε τα χέρια μας ή τα πιάτα, η θερμοκρασία του δεν ξεπερνά τους 40-50 βαθμούς Κελσίου.
«Σε μελέτη που έγινε αποδείχτηκε πως η απομάκρυνση βακτηρίων και μικροβίων έχει να κάνει με το χρόνο (τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα) και τον τρόπο που πλένουμε τα χέρια και όχι τόσο με τη θερμοκρασία του νερού», επισημαίνει η δρ Moore.
Συνήθως όταν χρησιμοποιούμε ζεστό νερό για να πλύνουμε τα χέρια μας ή τα πιάτα, η θερμοκρασία του δεν ξεπερνά τους 40-50 βαθμούς Κελσίου.
«Σε μελέτη που έγινε αποδείχτηκε πως η απομάκρυνση βακτηρίων και μικροβίων έχει να κάνει με το χρόνο (τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα) και τον τρόπο που πλένουμε τα χέρια και όχι τόσο με τη θερμοκρασία του νερού», επισημαίνει η δρ Moore.