2 Μαρ 2016

ΞΥΔΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ

Απαραίτητο συστατικό σε ορισμένα φαγητά και σαλάτες το ξύδι είναι γνωστό σε όλους μας. Αυτό πουν δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι
είναι ότι οι χρήσεις του ξυδιού δεν σταματούν μόνο στη μαγειρική.
Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός της μαγειρικής και για την καθαριότητα.
Οι χρήσεις του είναι πολλές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια στη μούχλα, για λεκέδες, απολύμανση, για να διώξουμε μυρωδιές.






Μερικές από τις χρήσεις του:
 
   

Λεκέδες από μούχλα

Αν έχετε λεκέδες από μούχλα, τότε το ξύδι θα λύσει τα χέρια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς φόβο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με αποχρωματισμούς σχεδόν σε κάθε επιφάνεια, από το μπάνιο, τα έπιπλα, τις βαμμένες επιφάνειες, τις πλαστικές κουρτίνες, παντού. Για εύκολους λεκέδες αραιώστε ίση ποσότητα ξυδιού με νερό, ενώ για πιο δύσκολους χρησιμοποιήστε κατευθείαν ξύδι.


Απολύμανση

Χρησιμοποιήστε το ξύδι για να απολυμάνετε τους χώρους της κουζίνας όπως νεροχύτης και πάγκοι, αλλά και για απολύμανση στο μπάνιο.


Εξαφανίζει τις άσχημες οσμές

Το ξύδι έχει την ιδιότητα να «διώχνει» τις άσχημες οσμές. Πολλές νοικοκυρές γνωρίζουν ότι το ξύδι θα εξαφανίσει άσχημες οσμές στη κουζίνα, όμως το ξύδι εξαφανίζει οσμές και από άλλους χώρους. Αν υπάρχει στον χώρο σας καπνός από τσιγάρο τότε βάλτε γεμίστε τα ¾ ενός μικρού μπολ με ξύδι και αφήστε το στον χώρο ο καπνός σε μια μέρα θα εξαφανιστεί. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα που θα το νοτίσετε με ξύδι, κουνήστε στο χώρο και ο καπνός θα εξαφανιστεί.


Καθαρίστε ψαλίδια και μαχαίρια

Αν το ψαλίδι κολλάει, τότε βάλτε σε ένα πανί λίγο ξύδι και τρίψτε το. Το ψαλίδι σας θα κόβει σαν καινούργιο. Τροχίστε το μαχαίρι σας βάζοντας και λίγο ξύδι, το μαχαίρι θα κόβει τέλει. Προσοχή στα δάχτυλα.


Αφαιρεί το κερί

Οι λεκέδες από τα κεριά, είναι από τους πλέον δυσκολότερους. Δεν θα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε κεριά, απλώς τώρα θα ξέρετε ότι έχετε σύμμαχο το ξύδι. Ζεστάνετε τον λεκέ από ξύδι με ένα πιστολάκι και αφαιρέστε όσο περισσότερο μπορείτε. Στη συνέχεια τρίψτε με ένα πανί, που θα το βουτάτε σε μπολ που έχει ίση ποσότητα νερού και ξυδιού.


Σβήνει σημάδια από στυλό σε τοίχους

Έχετε σημάδια από στυλό σε τοίχους, τότε χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι που θα το έχετε μουσκέψει με ξύδι και τρίψτε μέχρι να εξαφανιστεί.


Καθαρίστε από άλατα την καφετιέρα σας 

Με λίγο το οποίο θα βάλετε στην καφετιέρα σας μπορείτε να την ξεμπλοκάρετε από τα άλατα που την έχουν κάνει έτσι ώστε να μην βγαίνει καλύτερα ο καφές που ετοιμάζετε. Αφού ρίξετε ξύδι αφήστε την να τρέχει έως ότου περάσει όλη η ποσότητα του και ακολούθως πλύνετε καλά και η καφετιέρα σας είναι έτοιμη προς χρήση. Ετσι αποφεύγετε τη χρήση χημικών προϊόντων τα οποία βρίσκονται στο εμπόριο και τα οποία περιέχουν ουσίες που αν μη τι άλλο δεν είναι και οι καλύτερες για την υγεία μας.





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη