12 Μαρ 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜ. ΠΑΠΑ!!!

Με το Προεδρείο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ» συναντήθηκε ο Αναπληρωτής
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης-Επιστημονική έρευνα για την προβολή-διάσωση-διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Αρχηγού της Επαναστάσεως 1821 στη Μακεδονία.
Με τους κ. Αριστείδη Δράγιο, Πρόεδρο , Γιάννη Ζωγράφο Αντιπρόεδρο και Κώστα Νικόλτσιο Γενικό Γραμματέα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ» συναντήθηκε στο Υπουργείο ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης. Ο Αναπληρωτής Υπουργός συνεχάρη τους νεοεκλεγέντες στο Προεδρείο και συνεργάστηκε μαζί τους πάνω στα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι. Συγκεκριμένα η συζήτηση αφορούσε:

α) Στην ολοκλήρωση του μνημειακού χώρου προς τιμή του Αρχηγού της Επαναστάσεως του 1821 στη Μακεδονία Εμμανουήλ Παπά, χώρου με πρωτοβουλία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας καθώς και του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου Αθηνών, που σχεδιάστηκε και σταδιακά υλοποιείται στην πατρίδα του.

β) Στην ανάληψη πρωτοβουλίας για την ίδρυση ενός επιστημονικού «Ιδρύματος ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ» προκειμένου να διασώζει, να διαχειριστεί και να προβάλλει την ιστορική μνήμη, αναδεικνύοντας την με επιστημονική έρευνα, διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, εκδόσεις συγγραμμάτων που αναφέρονται στην προσωπικότητα και την συνεισφορά του Εμμανουήλ Παππά και της οικογένειας του στον Απελευθερωτικό Αγώνα, στις πολιτισμικές, λαογραφικές, κοινωνικές, οικονομικές, εκπαιδευτικές, εθνολογικές και εκκλησιαστικές συνθήκες της προεπαναστατικής Μακεδονίας καθώς και όσων ακολούθησαν τον 19ο αιώνα μέχρι την απελευθέρωση στους Βαλκανικούς πολέμους στις αρχές του 20ου αιώνα.



γ) Στις απαραίτητες συνέργειες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ» με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, το ΤΕΙ Σερρών, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών, την Περιφέρεια και ιδιωτών χορηγών για την εκπόνηση μελετών και εξασφάλισης των απαραίτητων κονδυλίων για την ανακατασκευή-αποπεράτωση του μνημειακού χώρου και της αίθουσας στην γενέτειρα του Εμμανουήλ Παπά.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη