17 Μαρ 2016

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ Η Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Την ηρεμία του κ. Τσίπρα φαίνεται ότι θα επιφυλάξει η Κα Φώφη Γεννηματά η οποία όπως καλά πληροφορημένες πηγές μας αναφέρουν είχε επικοινωνία και συμφωνία με τον πρωθυπουργό ενόψει των μελλούμενων.

 


 
Ναι καλά διαβάσατε και καλώς καταλάβατε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κάνει την επανάκαμψη και να αναλάβει και πάλι θέσεις και υπουργικές καρέκλες στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς των φρονήμων τα παιδιά (του ΣΥΡΙΖΑ) πριν πεινάσουν (αποχώρηση Καμμένου) μαγειρεύουν.

Ετσι λοιπόν ταχύτατα έχει βραθεί η χρυσή τομή με τους κατάλληλους ανθρώπους του πράσινου στρατοπέδου και ήδη ράβονται κοστούμια υπουργοποίησης μετά την αρχική συμφωνία Τσίπρα και Φ.Γεννηματά.

Οπως οι έγκυρες πληροφορίες μας λένε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει στη θέση που κατείχε επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου συν το χαρτοφυλάκιο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Και κάπου εκεί εδόθησαν τα ΄΄χέρια΄΄ και έκλεισε το μεγάλο deal.

Οπως αναμένεται ο κ. Μουζάλας θα παραμείνει στη θέση του και ο κ. Καμμένος ωθείται στο να αποχωρήσει καθώς στο Μαξίμου δεν συζητούν αποπομπή του αν.υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής  τον οποίο θεωρούν και αξιολογούν ως εκ των επιτυχημένων υπουργών της κυβέρνησης.

Και ο κ. Τσίπρας προσωπικά έχει αναλάβει την διευθέτηση της όλης υπόθεσης είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο και στηρίζοντας μάλιστα τον κ. Μουζάλα. Γι΄ αυτό και έσπευσε άμεσα να ξεπληρώσει την όλη ιστορία στέλνοντας τον σύμβουλο του ώστε να έχει να λέει ότι έδιωξε τον δικό του συνεργάτη για να κρατήσει τον επιτυχημένο υπουργό του.

Πάντως στο ΠΑΣΟΚ δείχνουν για ακόμη μια φορά πόσο πολύ αγαπούν την κυβερνητική καρέκλα και ρεκλάμα και ήδη αγοράζουν κοστούμια για την ορκομωσία τους. 

Είπαμε το ΠΑΣΟΚ δώστου κυβέρνηση και πάρτου την ψυχή.
 
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι τούτες τις ώρες γίνονται ζυμώσεις και συζητήσεις και με ΠΟΤΑΜΙ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ σε περίπτωση που αποχωρήσει ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ ώστε να γίνει μια κυβέρνηση αμιγώς προοδευτικών (τρομάρα τους) την οποία φαίνεται ο κ. Τσίπρας να επιζητά διακαώς.


Τι αναφέρουν όμως τα σημερινά ρεπορτάζ;

Σε αναμμένα κάρβουνα δεν κάθεται μόνο η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρέπει να αποφασίσει εάν θα αποπέμψει από την κυβέρνηση, έστω και με την μορφή ενός μικρού ανασχηματισμού τον Γιάννη Μουζάλα, όπως απαιτεί ο Πάνος Καμμένος ή ένα θα αποχαιρετήσει για πάντα τον κυβερνητικό του εταίρο και θα αλλάξει η σύνθεση της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη Τσίπρας και Καμμένος έχουν συμφωνήσει πως μετά την Σύνοδο Κορυφής το θέμα θα ξεκαθαρίσει με την απόφαση του πρωθυπουργού να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, ωστόσο στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης υπάρχει αναβρασμός καθώς οι εξελίξεις θα επηρεάσουν τις ισορροπίες των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Από τις αρχικές αντιδράσεις των κομμάτων στο θέμα Μουζάλα-Καμμένου διαφάνηκε τουλάχιστον από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ότι έστειλαν μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα πως μπορεί να βρει εύκολα αντικαταστάτη του Πάνου Καμμένου και να διατηρήσει την εσωκομματική του συνοχή και ισορροπία.

Πιο κοντά στο Μαξίμου και σε κόντρα με τον Πάνο Καμμένο βρέθηκαν  τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, πυροδοτώντας σενάρια συμμετοχής σε άλλο κυβερνητικό σχήμα. «Δεν μας έγιναν βολιδοσκοπήσεις», λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη Σεβαστουπόλεως.
Στάση αναμονής τηρούν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, οι ηγεσίες των οποίων παρακολουθούν με έκδηλο ενδιαφέρον την σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο που πυροδότησε σενάρια για κυβερνητικές ανακατατάξεις.

Τροφή στη σεναριολογία περί αντικατάστασης της υφιστάμενης συμμαχίας με τους ΑΝΕΛ με ένα άλλο σχήμα υπό τον ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχοντες από τα κόμματα του Κέντρου, έδωσε και το γεγονός ότι τα τελευταία στην ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση συντάχθηκαν με τη στήριξη που παρέσχε το Μέγαρο Μαξίμου στον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Μουζάλα και στράφηκαν εναντίον της αντίδρασης του κ. Καμμένου.
Ειδικά, οι επιθετικοί τόνοι κατά των «εθνοκάπηλων» που χρησιμοποίησε το Ποτάμι, έγιναν αντικείμενα ποικίλων σχολιασμών και αρκετοί ερμήνευσαν τη στάση αυτή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη ως κίνηση προσέγγισης με τον κ. Τσίπρα. Ανάλογες ερμηνείες έγιναν και για τη στάση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά που πολλοί τη συνδύασαν και με τις συχνές επαφές που έχει τελευταία ο πρωθυπουργός με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες.

Παρά, πάντως, τα θρυλούμενα, στελέχη τόσο από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, όσο και από την Ένωση Κεντρώων διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν γίνεις δέκτες βολιδοσκοπήσεων ούτε εμμέσως ούτε αμέσως, ενόψει ενδεχόμενων ανοιγμάτων από την πλευρά της κυβερνητικής ηγεσίας.



















 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη