3 Μαρ 2016

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ;

Πλώρη ακόμα και για την ηγεσία του νέου σχήματος που μπορεί να προκύψει από τη συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ.) και άλλων στελεχών από τον χώρο της Κεντροαριστεράς φαίνεται πως βάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης






Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και εκλεκτός -παλαιότερα- του Ευάγγελου Βενιζέλου το τελευταίο διάστημα έχει χαράξει δική του γραμμή πλεύσης. Στη Χαριλάου Τρικούπη τον βλέπουν να κρατά πλέον ίσες αποστάσεις τόσο από τον Βενιζέλο όσο και από τη Γεννηματά. Επιπλέον, λόγω της θητείας του στη θέση του γραμματέα έχει αναπτύξει ένα μικρό μεν, όχι αμελητέο δε δίκτυο κομματικών στελεχών σε όλη την Ελλάδα, με τα οποία διατηρεί συχνή επαφή, ενόψει εξελίξεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Βέβαια, αν και δεν αποκαλύπτει δημοσίως τις προθέσεις του, μετρά και καταγράφει τις δυνάμεις του, προκειμένου να είναι έτοιμος -εφόσον κρίνει ότι μπορεί- να αναμετρηθεί με τη Φώφη και οποιονδήποτε άλλον δείξει ενδιαφέρον για την ηγεσία ενός νέου ενιαίου φορέα. «Ο κόσμος της παράταξης με έχει τιμήσει και ως γραμματέα και ως ευρωβουλευτή και τον ευχαριστώ από την καρδιά μου. Θα τον τιμήσω και εγώ αγωνιζόμενος με όλες μου τις δυνάμεις για την αναγέννηση του χώρου μας», δηλώνει ο Ν. Ανδρουλάκης σε συζητήσεις του το τελευταίο διάστημα, «κλείνοντας το μάτι» για τις μελλοντικές φιλοδοξίες του. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι τα πρόσωπα έπονται των οποιωνδήποτε διεργασιών. «Η μάχη που προσπαθούμε να κερδίσουμε δεν είναι η κατοχύρωση προσώπων, αλλά η συγκρότηση ενός πραγματικά προοδευτικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη