26 Μαρ 2016

ΑΠΟΨΗ:Η ΝΔ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ!!!!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ΝΔ μεταβάλλεται  με γοργούς ρυθμούς από ένα πραγματικά δημοκρατικό κόμμα σε ένα
κόμμα με στενές ιδεολογικές , πολιτικές και ταξικές αντιλήψεις.

 Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η  παράταξη που επί χρόνια έδινε την δυνατότητα  σε ένα ευρύ φάσμα πολιτών να ""στεγάζονται"" πολιτικά σε αυτή, είναι παρελθόν .
Δυστυχώς η επιλογή αυτή είναι απολύτως συνειδητή και αποτελεί κυρίαρχο στόχο του "'νέου"" αρχηγούς της .

Όμως γιατί ο Μητσοτάκης επιλέγει την ιδεολογική  πολιτική και ταξική συρρίκνωση της ΝΔ???

-Ο Πρώτος λόγος είναι η   ανασφάλεια της Προεδρικής Καρέκλας και η Μητσοτακοποίηση του κόμματος.

 Ο Μητσοτάκης γνωρίζοντας ότι  έχει επιρροή  σε έναν ελάχιστο αριθμό βουλευτών  αισθάνεται ότι αργά ή γρήγορα η καρέκλα του θα αρχίζει να τρίζει.Προσπαθεί λοιπόν να περάσει στο προσεχές συνέδριο  λειτουργίες που θα εξασφαλίζουν  την μακροημέρευση του στον προεδρικό θώκο.
Η επιβολή ορίων ηλικίας  στην  επιλογή υποψηφίων βουλευτών ,η μείωση των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και μια σειρά άλλων (απίστευτων) οργανωτικών και ιδεολογικών αλλαγών  που θα εμφανίσει στο συνέδριο ως αποτέλεσμα διαβούλευσης με τα μέλη του κόμματος ,είναι η βάση της προσπάθειας αυτής.

-Ο Δεύτερος λόγος είναι ότι ο Mητσοτάκης δεν βιάζεται να κυβερνήσει.

Μπορεί ο ίδιος να ""υψώνει"" τους αντιπολιτευτικούς τόνους ,αλλά δεν διαφωνεί με τις κορυφαίες οικονομικοπολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, μάλιστα την εγκαλεί τις περισσότερες φορές για καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νέου μνημονίου.
Η επί της ουσίας "" χαλαρή"" αντιπολιτευτική  στρατηγική του Μητσοτάκη οφείλετε   στην νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία που τον διακατέχει( και η οποία φάνηκε ξεκάθαρα όταν ήταν υπουργός-απολύσεις στον δημόσιο τομέα- κλπ) ,αλλά και επειδή γνωρίζει ότι μόνο μια ""αριστερή στα χαρτιά"" κυβέρνηση μπορεί να περάσει τέτοιου είδους και  τόσης έκτασης νεοφιλελεύθερα μέτρα.
Ο Μητσοτάκης επιλέγει συνειδητά  να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την "" βρώμικη δουλειά"' και μετά να πάρει στα χέρια του "'εκ του ασφαλούς"" την διακυβέρνηση της χώρας.

-Ο Τρίτος λόγος είναι η ιδεολογική ""προσαρμογή"" της ΝΔ..

Η ΝΔ μέχρι χθες ήταν ίσως το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που δεν απώλεσε τον πατριωτικό του χαρακτήρα.
Όλοι οι πρώην αρχηγοί της ΝΔ στήριζαν την ιδεολογία του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού ή του Λαϊκού Φιλελευθερισμού τονίζοντας σαν πρώτη επιλογή τους τον πατριωτικό χαρακτήρα του κόμματος, μένοντας μακρυά από τις διεθνιστικού τύπου αντιλήψεις των νεοφιλελεύθερων αλλά και των σοσιαλιστικών πολιτικών.
Ο Μητσοτάκης ως γνήσιος εκφραστής της νεοφιλελεύθερης(καπιταλιστικής) ιδεολογίας θέλει να αλλάξει το ιδεολογικό  στίγμα της ΝΔ  να το διεθνιστικοποιήσει πολιτικά και να το   περιχαρακώσει ταξικά .
Αυτό αποδεικνύεται εύκολα βλέποντας   τις προσπάθειες σύμπραξης με πρόσωπα τύπου Διαμαντοπούλου κλπων ,αλλά και με κόμματα τύπου ""ΠΟΤΑΜΙ""που είδαν το φως της δημοσιότητας . 
Η άποψη αυτή ενισχύεται βέβαια  και από τις αναφορές του Αντιπροέδρου κ. Γεωργιάδη  ""περί ιδεολογίας της Αστικής Τάξης"".

Η ΝΔ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ!!!!

 Εύλογα  μπορεί  κάποιος   να θέσει  το ερώτημα:"" Μα γιατί να θέλει ο Μητσοτάκης να χάσει ένα ""κομμάτι"" από την παραδοσιακή βάση της ΝΔ??
 Πως θα γίνει Πρωθυπουργός αν συρρικνωθεί το κόμμα???""

Η απάντηση στο ρητορικό αυτό ερώτημα είναι απλή.

Ο Μητσοτάκης πιστεύει  (αφού πρώτα "'καθαρίσει"" το κόμμα ) ότι οι απώλειες δεν θα είναι μεγάλες  και το κόμμα του θα τερματίσει πρώτο. 
Θεωρεί επίσης ότι οι απώλειες που θα υπάρξουν του είναι αναγκαία  ωφέλιμες γιατί θα τον οδηγήσουν στην Πρωθυπουργία.
Είναι κατανοητό ότι με την είσοδο του  Καρατζαφέρη στη Βουλή,ο Μητσοτακης αποκτά  ένα συνομιλητή που προέρχεται καθαρά από το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ   η φυγή ενός "" λαϊκά δεξιού"" κομματιού από την ΝΔ προς τα δεξιά του ανοίγει τον δρόμο  στην  κυβερνητική  σύμπραξή  με κόμματα τύπου ""ΠΟΤΑΜΙ"" και στον σχηματισμό κυβέρνησης με αυτόν Πρωθυπουργό.

Γι' αυτό κύριοι  ..στην ΝΔ του Μητσοτάκη δεν χωράνε  όλοι!!!!..

""'Suslov""

http://dovites.blogspot.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη