4 Μαρ 2016

Απίστευτη κίνηση από τον Σαββίδη!

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει επιλέξει να μην
δημοσιοποιεί το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο. Επιλογή και
στάση ζωής από έναν άνθρωπο που ανέπτυξε φιλανθρωπικό έργο στην Ελλάδα, πριν ακόμα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η εμπλοκή του με τον Δικέφαλο τον έκανε γνωστό στο Πανελλήνιο σε μια νύχτα κι αυτός ήταν λόγος για να κρατήσει –ακόμα περισσότερο- μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την φιλανθρωπική του δράση.

Όσο κι αν προσπαθεί βέβαια, μερικά πράγματα γίνονται γνωστά, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μάρτυρες που μένουν εντυπωσιασμένοι από την συμπεριφορά του. Μια τέτοια ιστορία μου διηγήθηκαν σήμερα το πρωί και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα όπως και αυτόπτες μάρτυρες.

Την ώρα των γεγονότων της Τούμπας το βράδυ της Τετάρτης, εκτυλίχθηκε μια συγκινητική ιστορία στα αποδυτήρια του γηπέδου όπου οι αστυνομικές δυνάμεις συγκέντρωναν τους οπαδούς που προσήγαγαν. Ανάμεσα στους οπαδούς βρέθηκε και ένας νεαρός που δεν ήταν πάνω από 14 ετών! Ο ενθουσιασμός και το κλίμα που επικρατούσε στο γήπεδο τον… έσπρωξαν στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε ανάμεσα στους συλληφθέντες χωρίς να καταλάβει τι είχε συμβεί.
Ο πιτσιρίκος, σοκαρισμένος από την εξέλιξη και το γεγονός ότι του πέρασαν μέχρι και χειροπέδες στα χέρια (προφανώς θεωρήθηκε εγκληματίας επιπέδου… Ρωχάμη), κατέρρευσε δυο φορές μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που προθυμοποιήθηκαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες για να τον συνεφέρουν. Η εικόνα ενός παιδιού σε κατάσταση σοκ που έβλεπε το μέλλον του να κινδυνεύει από μια στιγμή απερισκεψίας, επηρέασε ακόμα και τους αστυνομικούς που αντιλαμβανόμενοι ότι δεν έχουν να κάνουν με … κακοποιό, χαλάρωσαν τα μέτρα φύλαξης του.

Το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη του Ιβάν Σαββίδης που εκείνη την ώρα βρισκόταν στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου στη θέα ενός παιδιού που λιποθύμησε δυο φορές, άφησε στην άκρη το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ομάδα του και πλησίασε τον εισαγγελέα και τους αξιωματικούς της αστυνομίας που επίσης εκείνη την ώρα βρισκόταν στα αποδυτήρια της Τούμπας.

Ζήτησε ενημέρωση για το λόγο που ο 14χρονος βρέθηκε με χειροπέδες χωρίς κανείς να μπορεί αν του δώσει σαφή απάντηση. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε να χρησιμοποιηθούν οι κάμερες του γηπέδου για να διαπιστωθεί τι είχε κάνει ο νεαρός μαθητής. Η επιθυμία του έγινε σεβαστή από τον εισαγγελέα και τους αξιωματικούς της αστυνομίας που δεν έκρυβαν ότι είχαν επηρεαστεί από την ιστορία που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους.

Λίγο αργότερα υπήρξε επίσημη ενημέρωση ότι το… αδίκημα του μικρού ήταν ότι βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να έχει συμμετοχή στις συμπλοκές με την αστυνομία. Χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και με χειροπέδες στα χέρια. Ο Σαββίδης ζήτησε από τον εισαγγελέα και τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, επικαλούμενος την επίσημη ενημέρωση των αστυνομικών που χειρίζονται τις κάμερες του γηπέδου της Τούμπας, να αφεθεί ελεύθερος ο μικρός, υποστηρίζοντας ότι κακώς βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρος αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να ζήσει μια διαδικασία που θα τον ακολουθεί για μια ζωή.

Η πρόταση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγινε δεκτή και ο μικρός ενημερώθηκε ότι μπορεί να αποχωρήσει αφού του έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις. Με δάκρυα στα μάτια ο πιτσιρίκος πλησίασε τον Σαββίδη με τη λέξη ευχαριστώ να βγαίνει δεκάδες φορές από τα τρεμάμενα χείλη του. Ο ομογενής επιχειρηματίας με την βοήθεια του μεταφραστή του, έδωσε δυο τρεις πατρικές συμβουλές στον νεαρό, χάιδεψε το κεφάλι του και του έδειξε την πόρτα της εξόδου των αποδυτηρίων της Τούμπας.

Αμέσως μετά «βυθίστηκε» και πάλι στο πρόβλημα του ΠΑΟΚ και του Ελληνικού ποδοσφαίρου.


Κώστας Βασιλόπουλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη