4 Μαρ 2016

ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΕΤΑ Α ΤΕΤ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΪΜΠΛΕ

Έναν άγνωστο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα προτού ο τελευταίος γίνει πρωθυπουργός, αποκάλυψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Πέμπτη. 

Τον είχα προειδοποιήσει λέει ο σκληρός Γερμανός ..... Δεν με άκουσε όμως .....  




Ο Γερμανός Υπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του πως είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν είναι εφικτό να εφαρμόσει όσα υποσχόταν προεκλογικά, δηλαδή συνέχεια της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αλλά χωρίς μνημόνιο. "Η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά χωρίς να εφαρμόσει το μνημόνιο, μου είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Τότε του είχα απαντήσει: «Αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Δεν θα συμβεί. Πίστεψέ με»", ήταν η ακριβής δήλωση του Υπουργού για το τετ-α-τετ.

"Έξι μήνες μετά την εκλογή του έγινε αυτό που είπα. Όμως η Ελλάδα πλήρωσε διπλά αυτή την καθυστέρηση. Έχουμε μία συμφωνία. Όταν υπάρχει μία συμφωνία – είτε υπογράφηκε το καλοκαίρι, είτε πριν από ένα ή δύο χρόνια – οφείλεις να την εφαρμόσεις", κατέληξε ο Β. Σόιμπλε.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Γερμανός απάντησε στην κριτική που δέχεται από τους Έλληνες για τη στάση της χώρας του κατά την ελληνική κρίση. 

"Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύει κάποιος ότι η Γερμανία είναι εχθρός της Ελλάδας ή είναι ενάντια στην Ελλάδα. Η Γερμανία είναι ο μόνος φίλος της Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται στο θέμα της προσφυγικής κρίσης", τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη