3 Μαρ 2016

Φοιτητές από την πΓΔΜ φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη

Φοιτητές από την πΓΔΜ φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη
Εκατό φοιτητές από το πανεπιστήμιο «Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων, θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη από την ερχόμενη Δευτέρα με πρωτοβουλία της
Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Η επιλογή των φοιτητών έγινε από το ίδιο το πανεπιστήμιο σε συνεργασία με ΜΚΟ των Σκοπίων, δίχως ελληνική ανάμειξη και, όπως δήλωσε ο συντονιστής της πρωτοβουλίας Νίκος Μέρτζος, «έχει αποκλεισθεί κάθε ανάμιξη των κυβερνήσεων και αναφορά στο Μακεδονικό».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τους φοιτητές από τη γειτονική χώρα θα υποδεχθούν οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και θα ακολουθήσει τριήμερο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, περιηγήσεων σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και «γνωριμίας» με τη διασκέδαση.
Ξενοδόχοι, εστιάτορες, τουριστικοί πράκτορες, αλλά και αρχαιολόγοι εθελοντές έχουν αναλάβει τα έξοδα της φιλοξενίας και τις ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της πόλης.
Σημειώνεται ότι νέοι από τη FYROM φοιτούν σε σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και σε ιδιωτικά κολέγια της Θεσσαλονίκης.
Παράγοντες της πνευματικής και πολιτικής ζωής σχολιάζουν θετικά την πρωτοβουλία της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δυο λαών σε επίπεδο κοινωνίας, ώστε να καλλιεργηθεί κλίμα φιλίας που θα διευκολύνει θετικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς.
makthes.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη