31 Μαρ 2016

Ανοιχτή επιστολή από τον κ. Χρήστο Γκροζούδη υπέρ Ιβάν Σαββίδη


Βαθύτατα θλιμμένος και οργισμένος από τις άδικες και άνευ υπόστασης δηλώσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός απέναντι στο πρόσωπό του κ. Ιβάν Σαββίδη θεωρώ χρέος μου να εκφράσω την
αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη προς το πρόσωπό του αντιπροσωπεύοντας πιστεύω με βεβαιότητα το κοινό αίσθημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων που έχουν εκπλαγεί δυσάρεστα από αυτούς τους απαράδεκτους σχολιασμούς. Με λύπη μου διαπιστώνω πως άνθρωποι που θεωρούνται σημαντικοί εκπρόσωποι του αθλητισμού και της κοινωνίας επιλέγουν να στηλιτεύουν και να προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς που δεν βλάπτουν κανέναν άλλο παρά μόνο τους ίδιους. Είναι πράγματι θλιβερό όταν οργανώνεται μία επίθεση απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει στηρίξει την πατρίδα του όσο ελάχιστοι Έλληνες το έχουν τολμήσει σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.
Οι οικονομικές επενδύσεις του κυρίου Σαββίδη στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα της κρίσης είναι γνωστές τοις πάσι.
Προσφέρει κυριολεκτικά ανάσα επιβίωσης σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες, ενώ συγχρόνως αποτελεί φάρο ελπίδας για το μέλλον. Είναι από τους λίγους Έλληνες με όραμα, που πιστεύει στις δυνατότητες αυτού του τόπου να αναγεννηθεί και να ορθοποδήσει ξανά.
Πέραν όμως των επενδυτικών του δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι γνωστές στην πλειονότητα του ελληνικού κοινού, λίγοι είμαστε αυτοί που γνωρίζουμε και το άξιο θαυμασμού φιλανθρωπικό του έργο. Ο κύριος Σαββίδης είναι Έλληνας και Χριστιανός με όλη την ουσία που οι δύο αυτές λέξεις μπορούν να χαρακτηρίσουν έναν άνθρωπο. Ενισχύει συνεχώς τα ορθόδοξα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναλαμβάνει την ανέγερση εκκλησιών, υποστηρίζει τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Δεν ξέχασε πως ξεκίνησε, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τον μόχθο που κατέβαλε μέχρι να επιτύχει όσα έχει σήμερα. Είναι σπουδαίο κάποιος να μην ξεχνά και όταν του δίνεται η ευκαιρία να βοηθά αυτούς που έχουν πραγματικά την ανάγκη του. Οι Έλληνες του Πόντου είναι πρότυπα ανθρωπισμού και είναι πράγματι ντροπιαστικό όταν η τιμητική αυτή καταγωγή, για την οποία μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώσει κάποιος, χρησιμοποιείται ως μέσο αμφισβήτησης της ελληνικότητας τους.
Το ήθος και οι αξίες της γνήσιας ελληνικής ψυχής είναι όμως αρετές που δεν χαρακτηρίζουν μόνον τον ίδιο. Υψηλό εθνικό φρόνημα διαθέτουν και οι συνεχιστές του έργου του, οι δύο υιοί του. Συγκινητική ήταν επιλογή του πρωτότοκου γιου του, Γεώργιου Σαββίδη, να δημοσιεύσει μια φωτογραφία των δυο τους και να γράψει “Σε ευχαριστώ πατέρα που με έκανες περήφανο Έλληνα και Πόντιο”. Απέναντι στις μικρότητες που ειπώθηκαν, ο ίδιος ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του επέλεξε να απαντήσει με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.
Είναι βέβαιο πως όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως καταγωγής και συλλογικής προτίμησης ακόμη και οι ορθώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αναγνωρίζουν το δίκιο του κ. Ιβάν Σαββίδη και τάσσονται υπέρ του. Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσει να ευεργετεί την πατρίδα αφού το έργο του είναι πράγματι σπουδαίο .Ο κόσμος και ειδικότερα όσοι από εμάς παρακολουθούμε την πορεία του δεν μπορούμε παρά μόνον να τον ευχαριστήσουμε γι’ αυτή του την προσφορά.

Με τιμή
Χρήστος Γκροζούδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη