31 Μαρ 2016

ΝΤΟΜΙΝΟ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ.... Βραδυφλεγής βόμβες τα hot spots

Ενώ η προσφυγική ροή από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά συνεχίζεται, οι πρόσφυγες μαζί με τους αλληλέγγυους
διαδηλώνουν από την Ειδομένη και τη Λέσβο μέχρι το Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που επικυρώνει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, με την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει να υλοποιήσει την πολιτική των κλειστών συνόρων της Ευρώπης.
Αν και στην Τουρκία οι αρχές έχουν ενεργοποιηθεί η ροή δεν έχει σταματήσει. Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν περίπου 3000 άτομα που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα, ωστόσο παρά την επιχείρηση περί τα 800 άτομα πέρασαν στη Μυτιλήνη.

Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα είναι Πακιστανοί σε κατάσταση εξαθλίωσης. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι έχουν επιχειρήσει τρεις, τέσσερις ή και πέντε φορές να περάσουν στην Ελλάδα. Δείχνει αυτό ότι παρά την συμφωνία η Ελλάδα θα συνεχίσει να δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες, αφού η πίεση από την άλλη πλευρά του Αιγαίου είναι πολύ μεγάλη. Άλλωστε και οι τουρκικές αρχές τους αποτρέπουν αλλά στην συνέχεια τους αφήνουν ελεύθερους.

Πάντως συνολικά σήμερα οι μετανάστες στη χώρα ανέρχονται σε 51.393, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά ανέρχεται σε 5.337, με τις νέες αφίξεις ως τις 8 το πρωί να υπολογίζονταν σε 377.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.960, εκ των οποίων οι 5.750 παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά. Στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.645 πρόσφυγες και στη βόρεια Ελλάδα 28.451. Ο αριθμός στο camp στην Ειδομένη ανέρχεται σε 11.324 και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου σε 1.279.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη