14 Απρ 2016

ΠΕΡΙ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Φως:Η απώλεια του Γιάννη Αγγέλου του στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, ανάγκασε τον πρώην Πρωθυπουργό να
στείλει το δικό του μήνυμα (έστω και κατά τον επικήδειο) στους «νταβατζήδες»...
εντός και εκτός πατρίδας που συνετέλεσαν στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια.
Ο Γιάννης Αγγέλου έγινε ο σάκος του μποξ για σειρά θεμάτων που δεν μπορούσαν να αγγίξουν τον Κώστα Καραμανλή, ακριβώς επειδή δεν υπήρχε κανένα σκάνδαλο ουσίας, αλλά μόνο επικοινωνίας.
Ο Γιάννης Αγγέλου «έχασε» την υγεία του γιατί βρέθηκε απολογούμενος για ανύπαρκτα αδικήματα διότι οι γνωστοί – άγνωστοι ενοχλήθηκαν από τις στρατηγικές κινήσεις του Κώστα Καραμανλή (βέτο σε Σκόπια, αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, Cosco, Frontex κ.α.). Εκεί βοήθησαν και τα «υποκινούμενα» ελληνικά δημοσιογραφικά και πολιτικά μέσα που έπαιξαν το ρόλο του εγχώριου προδοτικού Δούρειου Ίππου.

Στον επικήδειο του Γιάννη Αγγέλου, ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για αυτό το θέμα με το συμβολισμό του φωτός στο πρόσωπο του στενού του συνεργάτη και φίλου. Θα μπορούσε να μην το κάνει. Δεν είναι τυχαίο. Ζητούσε μία αφορμή, λόγω της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, για να θυμίσει στους Έλληνες πως είναι υπεύθυνοι ο καθένας προσωπικά για τις επιλογές τους και πως αυτό που τους ταϊζουν τα ΜΜΕ είναι πολλές φορές κατευθυνόμενο. Ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά.
Σήμερα το αναγνωρίζουν και οι Έλληνες, άσχετα αν δεν το παραδέχονται, πώς οι ενέργειες του Κώστα Καραμανλή προστατεύουν ακόμη και τώρα την Ελλάδα. Και οι οικονομικοί αναλυτές καλό είναι να θυμίζουν πως κατηγορούμενη αύξηση χρέους της χώρας επί κυβερνήσεων Καραμανλή, έγινε λόγω δανεισμού, για να τακτοποιηθούν οι σπατάλες της κυβέρνησης Σημίτη (Ολυμπιακοί αγώνες, εξοπλιστικά, διορισμοί κλπ).

Αλήθεια:
Κατά την προχτεσινή του συνέντευξή ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος «αποκάλυψε» πως η Ελληνική κυβέρνηση είναι μία κυρίαρχη κυβέρνηση. Αποκάλυψε ακόμη πως η υπογραφή του τρίτου μνημονίου αφορούσε σε στόχους και όχι σε μέτρα.
Ας δούμε τώρα και τις καραμπόλες αυτής της αλήθειας.
Η ΝΔ κατηγορήθηκε μαζί με τα άλλα ευρωπαϊκά κόμματα, πως υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο και άρα τα μέτρα. Μεγάλο ψέμα. Η ΝΔ στήριξε την Ευρωπαϊκή παραμονή της χώρας υπογράφοντας τους στόχους της συμφωνίας που είχε φέρει ο Τσίπρας στη Βουλή.
Θυμίζουμε, πως τα μέτρα ήταν το διακύβευμα των εθνικών εκλογών. Ο Ελληνικός λαός αποφάσισε πως τα όποια μέτρα υλοποίησης της συμφωνίας θα τα εφήρμοζε καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο «κοινωνικότερος» πολιτικός φορέας, να εφαρμόσει τη δική του συμφωνία.
Η συνέχεια όμως για τη ΝΔ και για τον τότε Πρόεδρό της Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν πικρή. Σε κάθε αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ τονιζόταν από την Κουμουνδούρου πως η ΝΔ δήθεν ψήφισε τα μέτρα του 3ου Μνημονίου και επιπλέον άφηναν να εννοηθεί πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν υπέρμαχος μίας συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ. (Ο Τσίπρας δεν ήθελε αντίπαλο τον ενωτικό Β. Μεϊμαράκη, αλλά ένα νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη που θα ήταν ο κακός δράκος του παραμυθιού τους και θα συσπείρωνε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ).
Αυτές οι ρετσινιές ακολούθησαν και την προεκλογική εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ, όπου ο Β. Μεϊμαράκης ήταν υποχρεωμένος να «απολογείται» για την εθνικά υπεύθυνη στάση της ΝΔ και ακόμη να προσπαθεί να αποδείξει σε όλους τους τόνους πως ο ίδιος και η ΝΔ (με αυτόν αρχηγό), σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να ψηφίσει τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ.

Οι παραδοχές του Τσακαλώτου περί της αλήθειας στόχων και μέτρων του Μνημονίου και πως αυτά δεν ψηφίστηκαν ποτέ από τη ΝΔ, ήταν η αφορμή για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να θυμίσει χθες μέσω twitter, τη δική του μεγάλη αλήθεια που ήταν και η μόνη αλήθεια και που όμως υπήρξε και αντικείμενο εσωκομματικής σπέκουλας: «Ο κ. Τσακαλώτος ομολόγησε χθες ότι το προηγούμενο καλοκαίρι ψηφίσαμε στόχους και όχι μέτρα. Αυτό ακριβώς που λέγαμε κι εμείς.»

Καραμανλής και Μεϊμαράκης, είναι εδώ. Ζητούσαν ευκαιρίες να δηλώσουν πως παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις. Κομματικές και εθνικές. Οι δημόσιες παρεμβάσεις τους σε διάστημα μόλις 2 ημερών δεν είναι τυχαία.
Δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα από μία κυβέρνηση που καταρρέει και μία αξιωματική αντιπολίτευση που καθημερινά αλλάζει στρατηγική και δεν εμπνέει, δεν κερδίζει στα σημεία.

Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρές προσωπικότητες που έχουν δοκιμαστεί και ξέρουν πώς να κρατήσουν τη χώρα όρθια.


 Γράφει ο Κεντροδεξιός






fimotro.blogspot.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη