1 Απρ 2016

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σε εκνευρισμό και πανικό έχει περιέλθει η κυβέρνηση μετά την επιτυχημένη εμφάνιση Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή όπου έκανε λόγο για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Οι του Μαξίμου δείχνουν ενοχλημένοι από την πρόταση αυτή και ενώ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση όπως λένε αλλά μάλλον ξεχνούν τι έκαναν οι ίδιοι και χειρότερα.




 
Ο πρωθυπουργός φοβάται μην οι υπουργοί κατεβάσουν τα στυλό τους γιατί ήδη η εκλογολογία έχει αναζοπυρώσει σενάρια που έχουν παραλύσει τον δημόσιο τομέα και τα υπουργεία και αυτό ρίξει βαριά τη σκιά του στις όποιες παρεμβάσεις και ενέργειες είχαν προγραμματισθεί να γίνουν.
Την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης φορτσάρει και ήδη εγκιανιάζει περιοδείες αυτό το Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλία (Λάρισα) όπου επισήμως ανοίγει το ζήτημα που έθιξε με την πρόταση του για προσφυγή στις κάλπες.

Και πολύ έξυπνα ο εν αναμονή πρωθυπουργός επιλέγει ως αφετηρία του τον θεσσαλικό κάμπο και τον αγροτικό κόσμο βάζοντας επί της ουσίας ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής για την συζήτηση και προστασία του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και των συνεπειών που θα έχει η εφαρμογή των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης.

Ασφαλώς επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνουν στον νέο Πρόεδρο να μην ακολουθήσει την πεπατημένη Τσίπρα να ανεβαίνει στα τρακτέρ αλλά να ενσκύψει με σοβαρότητα στο θέμα και να αφουγκραστεί με διάλογο τις αγωνίες και τις απόψεις των αγροτών και κατόπιν να ολοκληρώσει την πρόταση της ΝΔ για το ζήτημα.

Όχι στις εκλογές και στα σενάρια που θέλουν κοντά τις επόμενες κάλπες λέει το Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς φούντωσαν και πάλι τα σενάρια μετά το αίτημα της ΝΔ να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Μάλιστα το Μαξίμου διαρρέει ότι πίσω από την κίνηση της ΝΔ υπάρχει σκοπιμότητα καθώς το αίτημα τέθηκε πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Μετά την παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, που απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, ήταν η σειρά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να διαμηνύσει ότι δεν υπάρχει θέμα.    

«Είμαστε λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ξεκινήσει η συζήτηση για την μείωση του ελληνικού χρέους, αυτή η βιασύνη ποιον αλήθεια εξυπηρετεί, σίγουρα όχι την χώρα" σημείωσε ο κ. Φίλης, διαμηνύοντας ότι «εμείς θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, και αυτό δεν το θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Επισήμανε δε ότι «είναι και θέμα σοβαρότητας το ζήτημα εκλογών που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Ειδικά τώρα, λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που θα ανοίξει και την συζήτηση για την μείωση του ελληνικού χρέους. Τελικά ποιόν εξυπηρετεί αυτή η βιασύνη, σίγουρα όχι την χώρα» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς έχει στραμμένη την προσοχή της στην αξιολόγηση, αναμένοντας την ολοκλήρωση των συζητήσεων ακόμα και μέχρι τις 13 Απριλίου ώστε στη Σύνοδο Κορυφής στις 15 και 16 του μήνα να τεθεί το θέμα της απομείωσης του χρέους για να ξεκινήσει και η σχετική συζήτηση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη