19 Απρ 2016

Απάτες μέσω telemarketing με δόλωμα το ΕΣΠΑ

Καταγγελία του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων για επιτήδειους που αποσπούν χρήματα υποσχόμενοι ένταξη σε
προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Την ελπίδα μικρών επιχειρηματειών και επαγγελματιών, να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση μέσω της υπαγωγής σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, αξιοποιούν διάφοροι επιτήδειοι οι οποίοι μέσω telemarketing εκμεταλλεύονται αφελείς ή απλώς απελπισμένους ιδιώτες και τους αποσπούν χρήματα τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.
Πρόκειται για απάτη, με πολλά κρούσματα, την οποία αποκάλυψε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων(ΣΥΣΕΠ) κ. Κλεόβουλος Αλεξιάδης.
Οι επιτήδειοι μέσω τηλεφώνου, απευθύνονται συνήθως σε τεχνίτες, επιχειρηματίες εστίασης, σε μικρά σημεία λιανικής και συνεργεία αυτοκινήτων. Καλούν και είτε λένε στα μελλοντικά τους θύματα ότι είναι επιλέξιμοι για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, είτε υπόσχονται να τους ετοιμάσουν business plan και μόλις ανοίξει πρόγραμμα να τους εντάξουν.
Δίνουν υποσχέσεις χωρίς ούτε καν συνήθως να ζητήσουν τα πλέον απαιτούμενα στοιχεία από έναν ενδιαφερόμενο όπως AΦΜ, νομική μορφή της εταιρείας του, κωδικούς δραστηριότητας. Αυτό όμως που δεν παραλείπουν να ζητήσουν, είναι χρήματα.
Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, ζητούν να κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό άλλοτε 150 ευρώ, άλλοτε 200 ευρώ, από τις περιπτώσεις που έχουν έρθει σε γνώση του Συνδέσμου.
Εάν η κατάθεση γίνει τότε ο καταθέτης παραλαμβάνει φάκελο με υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του και το ότι επιθυμεί να υπαχθεί σε επιδοτούμενο πρόγραμμα. Μαζί με τη δήλωση του στέλνουν και μία απόδειξη η οποία θεωρητικώς δικαιολογεί το ποσό της κατάθεσης, συνήθως σαν συνδρομή για περιοδική έκδοση με νέα σχετικά με το ΕΣΠΑ.
“Έχουν καταγγελθεί στο Σύνδεσμο τέτοια κρούσματα, πολλά, από τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Σερρών. Πέραν της βλάβης στην οποία υπόκεινται όσοι καλόπιστοι ανταποκρίνονται σε τέτοια τηλεφωνήματα, η πρακτική αυτή αποτελεί μεγάλη δυσφήμιση για τις εταιρείες συμβούλων”, αναφέρει ο κ.Αλεξιάδης. Ο ΣΥΣΕΠ συγκεντρώνει στοιχεία για να κινηθεί νομικά και καλεί όλους όσοι έχουν πέσει θύματα τέτοιας απάτης να επικοινωνήσουν με το Σύνδεσμο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη