11 Μαΐ 2016

Η γυναίκα σύμβολο της κρίσης

 H πυργιώτισσα που ζει εξαθλιωμένη μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ζωντανή απόδειξη της «σωτηρίας» που φέρνουν τα μνημόνια
Με σπίτι της το αυτοκίνητό της, ως μόνο περιουσιακό στοιχείο που της απέμεινε, μια πυργιώτισσα ζητά απαντήσεις από τους πολιτικούς μας, που χθες ψήφισαν νέα Μνημονιακά μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.
Τι μπορούν άραγε να της απαντήσουν εκείνοι που μέχρι χθες διαδήλωναν κατά των Μνημονίων και χθες τα επικαιροποιούσαν;

Αλλά και οι άλλοι που μέχρι χθες τα ψήφιζαν όλα και χθες καταψήφιζαν όσα οι δανειστές ζητούσαν, τι θα πουν;
Μετά από έξι σκληρά χρόνια μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, με ποικίλους μάλιστα συνδυασμούς χθες δόθηκε η χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Ποιος από τους Μνημονιαλάτρες πολιτικούς μας θα απαντήσει σε αυτή τη γυναίκα και στα αμείλικτα ερωτήματα που θέτει, ζώντας εδώ και μήνες στο παρκαρισμένο αυτοκινητό της κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα στον Πύργο;
Στη χώρα μας φιλοξενούμε και αλλοδαπούς και μετανάστες και πρόσφυγες. Αυτή όμως τη γυναίκα, που δεν ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες και τυχαίνει να είναι ελληνίδα, δεν υπάρχει κρατικός φορέας να την περιθάλψει;
Κρατικές υπηρεσίες δεν υπάρχουν τόσο καιρό για να ενδιαφερθούν για την κατάστασή της; Αλληλέγγυοι εδώ δεν υπάρχουν, ούτε ευαίσθητοι προοδευτικοί άνθρωποι;
gunaika.purgiotissa1
Το Σύνταγμά μας στο οποίο ορκίστηκαν, με πολιτικό ή θρησκευτικό όρκο οι εθνοπατέρες μας, αναφέρει :
"Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)
1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.
3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.
5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας."
Εμπρός λοιπόν …ποιος από τους βουλευτές Ηλείας θα απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα της πυργιώτισσας που ζει στο αυτοκίνητό της ως σύμβολο της κρίσης χιλιάδων πολιτών που... δυστυχώς αναμένεται να την ακολουθήσουν σύντομα; Γιατί καταπατώνται τα συνταγματικά δικαιώματα και το δικαίωμα της αξιοπρέπειας αυτής της γυναίκας;
Οι εικόνες αυτές αποτελούν ντροπή για την κοινωνία μας και τον ανθρωπισμό μας.Ντροπή για τον Πύργο, την Ηλεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.Ντροπή για την Ελλάδα.
gunaika.purgiotissa2
Γράφει ο Αθανάσιος Κατσίμπελης* Δάσκαλος, Μ.Εd - Νομικός
Πηγή: Πρωινή Ενημέρωση (eproini.gr)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη