12 Μαΐ 2016

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Έτσι θα τρως του "σκασμού" και θα χάνεις κιλά!


Έχεις δοκιμάσει τα πάντα ή καλύτερα τα άπαντα κάθε δίαιτας. Δίαιτα στερητική, δίαιτα του αστροναύτη, δίαιτα, δίαιτα. Έλα
όμως που κάθε δίαιτα αποτυγχάνει και εσύ επιστρέφεις στα περιττά σου κιλά.
Πώς θα αλλάξεις αυτό το φαύλο κύκλο; Πώς θα τρως ακόμα και περισσότερο απ' ότι συνήθως αλλά θα καις λίπος και θα χάνεις βάρος με μεγαλύτερη ένταση; Το κλειδί βρίσκεται στα μικρά κολπάκια που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου και φυσικά, όχι στο πόσο τρως αλλά στο τι τρως.Απόφυγε τις ακραίες δίαιτες και τις μεγάλες αυξομοιώσεις βάρους. “Όταν χάνεις απότομα κιλά ή μειώνεις απότομα το φαγητό ή συνηθίζεις να παραλείπεις γεύματα, το σώμα σου νομίζει ότι απειλείται από...ασιτία και μπαίνει σε...survival mode (που σημαίνει ότι παλεύει να "προφυλάξει" το λίπος και αντί για αυτό διώχνει υγρά και μυς)”, όπως τονίζει η ειδικός. Φρόντισε να έχεις γύρω σου μικρά γεύματα και σνακ ώστε να μην πεινάς και να μην μπαίνεις σε πειρασμό. 
Διάβασε προσεκτικά τις ετικέτες: σύμφωνα με έρευνα του "Fred Hutchinson Cancer Research Center" στο Σιάτλ, τα άτομα που διαβάζουν προσεκτικά τις διατροφικές ετικέτες των προϊόντων, καταναλώνουν 5% λιγότερο λίπος σε σχέση με εκείνους που αγνοούν παντελώς τις ετικέτες. Το να προσέχεις την ετικέτα του τροφίμου που σκοπεύεις να αγοράσεις, δεν θα σε γλιτώσει μόνο από τις περιττές θερμίδες και το λίπος, αλλά θα σε κάνει να τρως πιο σωστά και να προλαμβάνεις κινδύνους όχι μόνο για τη διατροφή αλλά και τη συνολικότερη υγεία σου.
Πρώτα πρώτα, έλεγξε τη συσκευασία του τροφίμου που θα αγοράσεις για να βεβαιωθείς πως είναι κλεισμένη σωστά. Έπειτα, και η ημερομηνία λήξης έχει τεράστια σημασία, όχι μόνο σε προϊόντα που λήγουν σε λίγες ημέρες αλλά και στα υπόλοιπα. Όσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής έχει ένα τρόφιμο, τόσο περισσότερα και τα συντηρητικά που θα διαθέτει. Τέλος, τσέκαρε τον τόπο παρασκευής του προϊόντος. Σε πολλά εισαγόμενα τρόφιμα, τονίζεται ο τόπος συσκευασίας και παραλείπεται επιμελώς ο τόπος παραγωγής.Για σένα νοιάσου και γυμνάσου. Γυμνάσου στο σπίτι ή στο γυμναστήριο, μόνη ή με παρέα, κάνε αερόβια άσκηση και ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης. Η συστηματική άσκηση αυξάνει το μεταβολισμό σου και μάλιστα όχι μόνο τη στιγμή που την κάνεις αλλά και αρκετή ώρα μετά! Η άσκηση με αντιστάσεις αυξάνει τους μυς σου και κρατάει τον μεταβολισμό σου υψηλό για 24 ώρες το 24ωρο!
Κοιμήσου κοιμήσου κοιμήσου! Αφού έχεις ασκηθεί και έχεις φάει καλά (και ισορροπημένα) άφησε τον εγκέφαλό σου να κάνει τη δουλειά για σένα: να ελέγξει την πείνα σου και να ρυθμίσει το μεταβολισμό σου!
Πιες νερό πριν το κάθε γεύμα: Μια έρευνα διάρκειας 12 εβδομάδων έδειξε πως τα άτομα (που ακολουθούν κάποια δίαιτα) που καταναλώνουν 2 ποτήρια νερό πριν κάθε γεύμα, χάνουν κατά μέσο όρο 2 κιλά περισσότερα σε σχέση με όσους δεν τιμούν το πολύτιμο νεράκι.Απόφυγε να ανάβεις φως το βράδυ: το ίδιο ισχύει και τη συνήθεια του να κοιμάσαι με την τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή ανοιχτή. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως όσο ποντικάκια κοιμούνταν με φως το βράδυ, πήραν 50% περισσότερο βάρος σε σχέση με εκείνα που κοιμούνταν σε βαθύ σκοτάδι.
 Τρώγε αργά, χωρίς στρες και σταμάτα προτού νιώσεις πως σκας από το φαγητό:
Όσο πιο γρήγορα τρως, τόσο δεν βοηθάς να γίνεται σωστά η πέψη. Είναι σημαντικό να μασάς αργά τις τροφές. Κάνε ένα διάλειμμα προτού νιώσεις πλήρης, αφού το πιθανότερο είναι να έχεις μεν χορτάσει αλλά να μην έχει φτάσει ακόμα το σήμα στον εγκέφαλό σου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη