Η Βουλή αποφασίζει για άρση ασυλίας Καμμένου.
«Απόνερα» είχε για τον Πάνο Καμμένο η επίσκεψή του στην Κω τον περασμένο Αύγουστο με αφορμή το μεταναστευτικό, καθώς «χρεώθηκε» με μία μηνυτήρια αναφορά, η οποία πήρε το δρόμο για τη Βουλή.
Αφορμή, το περιστατικό που έγινε σε βάρος του με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να του επιτίθενται με αυγά και μπουκάλια με νερό.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε μέσω Twitter ότι «επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών ήταν εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί», κατονομάζοντάς τον ως οργανωτή της διαμαρτυρίας.
Ο αστυνομικός κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Π. Καμένου διεκδικώντας 19.950 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη και μήνυση με την οποία ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ήταν οδυνηρή η αναπαραγωγή από τα μέσα ενημέρωσης της αναφοράς του κ. Καμμένου στο πρόσωπό του, καθώς το θέμα έλαβε δημοσιότητα και του προκάλεσε αγανάκτηση. Επιπλέον υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ήταν την ώρα που τού αποδίδεται στο λιμάνι, και συγκεκριμένα έξω από το δημαρχείο όπου έγιναν τα γεγονότα.
Επίσης, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με νεοναζί ή οποιαδήποτε άλλη ακραία οργάνωση και ότι κάλεσε με εξώδικο το κ. Καμμένο να ανακαλέσει την επίμαχη ανάρτηση στο Twitter, αλλά εκείνος δεν το έκανε.
Τον τελικό λόγο θα τον έχει η βουλή, η οποία θα αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας.